Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt lažne medicinske sestre

Građani Obrovca šokirani: "Zakazale su sve institucije, ova drama se odvija godinama"

Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3
Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 7 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno +0 Doktor Goran Jusup i Veronika Peccolaj (Foto: Provjereno Nova TV) Galerija 1/4 >>
U Obrovcu je u četvrtak navečer pronađeno tijelo Veronike Pecolaj, koja je kao medicinska sestra radila u ordinaciji doktora Gorana Jusupa.

Neslužbeno, djevojka se ugušila hranom, no čeka se službeni obdukcijski nalaz. Na informativnom razgovoru u policiji bio je liječnik koji je, doznajemo, djevojci pokušao pomoći.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Na vratima stana u petak ujutro bile su policijske trake, ispred zgrade policijski automobil, a na ulicama Obrovca šokirani građani. "Evo sad sam u trgovini i žena govori kako je šokiralo", kazala je Kata iz Obrovca. "Zakazale su sve institucije, ova drama se odvija godinama i nitko ništa nije poduzeo po tom pitanju", dodao je Dragan. 

Za sinoćnju dramu, policija doznaje u kasnim večernjim satima. "Nešto iza 22:10 policija je zaprimila dojavu da je u stanu ženskoj osobi u dobi od 26 godina pozlilo, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i djelatnici Hitne medicinske pomoći, te je u 23:08 konstatirana smrt ženske osobe", kazala je glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin.

Neslužbeno doznajemo, policija isključuje nasilnu smrt. A kako je djevojka preminula, još nije poznato. Što se točno dogodilo sinoć u Obrovcu, na drugom katu, u stanu doktora Jusupa, utvrdit će policijska istraga. I obdukcija. Koju će, doznajemo, u subotu u Splitu provoditi splitski liječnici.

Doktor Jusup u Obrovcu je, kao liječnik, radio 22 godine. "A što se tiče Jusupa, Jusup kao doktor, kao dijagnostičar, odličan", kazao je njegov pacijent Ivan. Licenciju za rad HZZO mu je oduzeo nakon priloga u emisiji Provjereno. Jer, ispostavilo se, njegova pomoćnica bila je lažna medicinska sestra. Bez završene škole za posao koji je obavljala. Bilo je to prije osam mjeseci, kada je i zatvorena ordinacija u Obrovcu.

Od tada, o 470 pacijenata dvaput u tjednu skrbi liječnica iz obližnjih Jesenica. "To je jako nezgodno, i kad je liječnik radio, vi ste morali čekati u redu. Sad zamislite kakva je situacija kad liječnik dolazi utorkom i četvrtkom. Ustvari, liječnik je osoba s kojom stvorite neki odnos, on postane prijatelj, osoba od povjerenja", kazao je županijski vijećnik Mosta Ivan Matić.

I dok liječnik u jednom smjeni u Obrovcu radi, još uvijek se traži liječnik koji bi popunio radne sate u drugoj smjeni. Nedavno je okončan i treći natječaj, bez kandidata. Iz Doma zdravlja Zadarske županije tek poruka: i dalje ćemo raspisivati natječaje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene