Na mjestu prometne nesreće u 10.05 sati je konstatirana smrt 60-godišnje pješakinje, dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Galerija


Na državnoj cesti D33 u mjestu Uzdolje u četvrtak oko 9.50 sati osobni automobil naletio je na pješakinju koja je poginula.

Vezani članci Policijski očevid/Ilustracija (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) U naletu automobila u Osijeku poginula pješakinja Vozač je osobnim automobilom na pješačkom prijelazu naletio na pješakinju (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Mladić vozilom naletio na pješakinju, s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u bolnicu

Očevidom na mjestu prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku, utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 61-godišnji vozač Škode Octavie, šibenskih registracijskih oznaka, prednjim dijelom vozila zahvatio 60-godišnju pješakinju koja je u tom trenu prelazila s jedne na drugu stranu ceste.

Od jačine udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je vozač s retrovizorom okrznuo 58-godišnjeg pješaka, koji je stajao uz istočni rub kolnika. Ozlijeđeni pješaci su prethodno pretjerali stado ovaca preko kolnika navedene ceste.

Na mjestu prometne nesreće u 10.05 sati je konstatirana smrt 60-godišnje pješakinje, dok je 58-godišnji pješak zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Protiv 61-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.