Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bombu ručne izrade jučer je našao i 31-godišnjak u Josipovcu Punitovačkom.


Žena (55) iz Dalja pronašla je jučer na kraju vrta u odvodnom kanalu šest ručnih bombi M-52, priopćila je osiječko-baranjska policija čiji su službenici za protueksplozijsku zaštitu izašli na mjesto događaja te izuzeli navedena sredstva.

Vezani članci Zastava Hrvatske Mladić u Petrinji zapalio hrvatsku zastavu pa zaradio kaznenu prijavu Milan Bandić Bandić: "Proći će i ta korona pa ćemo disati punim plućima i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti pivu"

Istog dana bombu ručne izrade našao je 31-godišnjak u Josipovcu Punitovačkom.

Policija je podsjetila kako je u tijeku akcija ''Manje oružja - manje tragedija' kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

>> POGLEDAJTE Trenutak detonacije na krovu dječje bolnice u Klaićevoj

Također, poziva se građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

'Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na Vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 8892', navodi policija. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook