Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaostali 'zvončić'

POGLEDAJTE Trenutak detonacije na krovu dječje bolnice u Klaićevoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom sanacije krova jutros oko 9 sati pronađena je eksplozivna naprava na Klinici za dječje bolesti Zagreb, koja je sigurno detonirana.

Ako se nalazite u bolnici ili u blizini bolnice javite nam se s fotografijama i informacijama na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Eksplozivna naprava sigurno je detonirana nakon što je završio operatvini zahvat u operacijskoj sali koja se nalazila ispod krova. Na bolnici nema oštećenja, a detonacija je bila slaba.

Podsjetimo, iz PU Zagrebačke potvrdili su nam kako je prilikom sanacije krova Klinike za dječje bolesti pronađeno je zaostalo, neeksplodirano, eksplozivno sredstvo tzv 'zvončić'.

Anto Perić je radnik koji je pronašao 'zvončić' te ga je nesvjesno, u jednom trenutku, pomaknuo. 'Morao sam ga pomaknuti, bio je na letvi. Znao sam o čemu se radi, ali riskirao sam. Emocije su jače', kazao je Anto.

 

Policijski službenici Protueksplozijske službe izašli su na mjesto događaja te ga osigurali, a u narednih sat vremena u kontroliranim će uvjetima pristupiti uništavanju pronađenog sredstva.

>>Evo zašto bi nas eksplozija meteorita iznad Čeljabinska sve trebala zabrinuti

Budući da se postupa u strogo kontroliranim uvjetima, mole se građani da se nepotrebno ne uznemiravaju, priopćeno je iz PUZ-a.

Središte Zagreba je 1995. granatirano raketnim sustavom Orkan s kazetnim punjenujem, s tzv. zvončićima, što je bila osveta pobunjenih krajinskih Srba za poraz u vojnoredarstvenoj akciji Bljesak.

Drugog dana granatiranja, 3. svibnja, 'zvončići' su pali i na Dječju bolnicu u Klaićevoj.

U napadu, zbog kojega je na Haškom sudu vođa pobunjenih Srba Milan Martić osuđen na 35 godina zatvora, poginulo je šest osoba, 39 ih je teško, a 136 lakše ranjeno. (Hina/V.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene