Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Gladius 2

U Hrvatskoj i BiH uhićeni krijumčari marihuane, među njima i policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među šestero uhićenih hrvatskih državljana prvoosumnjičeni je iz Zagreba, a drugoosumnjičena iz Ploča.

Šestero osoba s područja Hrvatske, među kojima i jedan policajac, te više osoba u BiH uhićeno je zbog organiziranja u međunarodnu skupinu krijumčara marihuane, a u toj zajedničkoj akciji 'Gladius 2' policija Hrvatske i BiH ukupno je zaplijenjeno oko 130 kilograma marihuane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti

Voditelj odjela kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske Hrvoje Neusidl izjavio je danas kako su ukupno na području Hrvatske i BiH uhićene 23 osobe, a četiri osobe u BiH još su uvijek u bijegu.

Akcija je započela lani u prosincu, a rezultirala je uhićenjem pet muških i jedne ženske osobe na području Hrvatske. Troje uhićenih sumnjiči se da su se organizirali u zločinačku organizaciju s osobama u BiH radi nabave kokaina i marihuane te njihove daljnje preprodaje u Hrvatskoj.

Policija ih tereti da su od prosinca prošle do svibnja ove godine u Hrvatsku u više navrata prokrijumčarili te preprodali 85 kilograma marihaune, čija se vrijednost na narko tržištu procjenjuje na više od 4,5 milijuna kuna.

Među šestero uhićenih hrvatskih državljana prvoosumnjičeni je iz Zagreba, a drugoosumnjičena iz Ploča, dok se u toj skupini našao i jedan dubrovačko-neretvanski policajac.

U prvih pet mjeseci ove godine na području PU dubrovačko-neretvanske zaplijenjeno je 326 kilograma marihuane, šest kilograma heroina te jedan kilogram kokaina, ukupne vrijednosti preko 20 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene