Pripadnici SIPA-e, ilustracija
Pripadnici SIPA-e, ilustracija Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL

Još jednoga osumnjičenika iz afere Flajš Darija Perića, čije izručenje traži Hrvatska zbog gospodarskih malverzacija, uhitili su u srijedu kod Stolca u BiH pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).


Kako su priopćili iz SIPA-e, njezini pripadnici su u mjestu Popratima kod Stolca locirali osobu za kojom je Ured Interpola u Zagrebu raspisao tjeralicu te su ga uhitili i priveli u svoje prostorije u Mostaru zbog kriminalističke obrade. Precizira se da se osumnjičena osoba, kojoj nisu u priopćenju navedeni inicijali, dovodi u svezu s 'kriminalnim udruživanjem, utajom poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarstvenom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Kaznenim zakonom Republike Hrvatske'. Ta su kaznena djela počinjena u razdoblju od siječnja 2017. do kraja 2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Vezani članci Testiranje na koronavirus u Hrvatskoj - 1 Virus u osnovnoj školi: U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dva razreda u samoizolaciji, Zagreb i dalje na dvoznamenkastom broju novozaraženih Koronavirus, Hrvatska U Hrvatskoj 212 novozaraženih: Karlovačka županija ima 20 pozitivnih, većina su kontakti ranije oboljelih i povezuje ih - crkveni zbor

Policijski dužnosnik iz SIPA-e je za Hinu potvrdio kako se radi o Dariju Periću (1975.) iz mjesta Poprata kod Stolca.

USKOK je ranije potvrdio da je otvorio istragu protiv 38 osoba i devet tvrtki preko kojih su, kako se sumnja, njihovi vlasnici izvukli nešto više od 20 milijuna kuna. Uz to su, priopćio je USKOK, utajili i oko 11,3 milijuna kuna poreza. Ranije su na području BiH uhićeni Oliver i Ivan Kolobarić te Matea Prskalo.