Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pao' u mjestu Poprati

U BiH uhitili još jednog sumnjivca iz afere Flajš, bio na tjeralici zagrebačkog Interpola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jednoga osumnjičenika iz afere Flajš Darija Perića, čije izručenje traži Hrvatska zbog gospodarskih malverzacija, uhitili su u srijedu kod Stolca u BiH pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Kako su priopćili iz SIPA-e, njezini pripadnici su u mjestu Popratima kod Stolca locirali osobu za kojom je Ured Interpola u Zagrebu raspisao tjeralicu te su ga uhitili i priveli u svoje prostorije u Mostaru zbog kriminalističke obrade. Precizira se da se osumnjičena osoba, kojoj nisu u priopćenju navedeni inicijali, dovodi u svezu s 'kriminalnim udruživanjem, utajom poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarstvenom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Kaznenim zakonom Republike Hrvatske'. Ta su kaznena djela počinjena u razdoblju od siječnja 2017. do kraja 2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Granični prijelaz, ilustracija - 1 osumnjičeno 10 ljudi i 2 tvrtke U Hrvatskoj i BiH pala zločinačka organizacija koja je švercala automobile

Policijski dužnosnik iz SIPA-e je za Hinu potvrdio kako se radi o Dariju Periću (1975.) iz mjesta Poprata kod Stolca.

USKOK je ranije potvrdio da je otvorio istragu protiv 38 osoba i devet tvrtki preko kojih su, kako se sumnja, njihovi vlasnici izvukli nešto više od 20 milijuna kuna. Uz to su, priopćio je USKOK, utajili i oko 11,3 milijuna kuna poreza. Ranije su na području BiH uhićeni Oliver i Ivan Kolobarić te Matea Prskalo.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene