Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trostrukom ubojici iz Petrinje Vlastimiru Kihaliću (38) Vrhovni je sud odbio žalbu i potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva supruge i njezinih dviju prijateljica u ožujku prošle godine.


Umirovljeni policajac Kihalić na tu odluku, objavljenu u srijedu na web stranici Vrhovnog suda, ima pravo još jedne žalbe o kojoj u trećem stupnju ponovno odlučuje Vrhovni sud. 

Vezani članci Sirhan Sirhan Kennedyjev ubojica ipak neće na uvjetni otpust: "I dalje predstavlja opasnost javnoj sigurnosti" Slika nije dostupna Za mjesec dana presuda trostrukom ubojici iz Petrinje

Kihalića je Županijski sud u Sisku lani u prosincu osudio zbog teških ubojstava iz bezobzirne osvete, mržnje i osobito niskih pobuda supruge Željke (39) i njezinih dviju prijateljica Nade Kušan (39) i Vesne Mokrović Marinković (40) 21. ožujka prošle godine u Petrinji. 

Za ubojstvo supruge, koju je ubio s dva hica zbog toga što je pokrenula brakorazvodnu parnicu, kažnjen je dugotrajnim zatvorom od 30 godina. 

Za ubojstvo njezinih prijateljica, koje su Željku Kihalić podupirale u namjeri da se rastavi zbog zlostavljanja u braku, također je dobio po 30 godina zatvora. 

Na kraju mu je izrečena najviša jedinstvena kazna od 40 godina. Uz to, Kihaliću koji se branio da je u vrijeme počinjenja zločina bio neubrojiv, izrečena je i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koje može trajati najduže tri godine. 

Njegova odvjetnica Nataša Pifar Mihelić žalila se na presudu, smatrajući da su tijekom postupka bitno povrijeđene odredbe kaznenog zakona i postupka te da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, no Vrhovni je sud žalbu u potpunosti odbio kao neosnovanu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju