Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odredio sudac istrage

Kupovina tajnih informacija: Uhićenom trojcu određeno mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojici uhićenih, koje se sumnjiči da su od policije kupovali tajne informacije, danas je određeno mjesec dana pritvora.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je, kako je i ranije danas predložio USKOK, po mjesec dana pritvora trojici osumnjičenih za kupovanje tajnih informacija od policije. Pritvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Podsjetimo, sinoć je cijelu večer u USKOK-u trajalo ispitivanje trojice muškaraca osumnjičenih za kupovinu informacija iz policijskih istraga. Privedeni su Vlado Rajić, javnosti otprije poznat kao svjedok u postupku protiv takozvane zločinačke organizacije, koja na kraju nikad nije dokazana na sudu, te poduzetnik Igor Mlinar i još jedna osoba čiji identitet nije poznat.

>> Uhićeni trojac u USKOK-u: Kako su od policije kupovali tajne informacije?

Sumnjiči ih se da su od policije kupovali informacije iz najosjetljivijih istraga i to oko organiziranog kriminala. Sve se otkrilo nakon uhićenja dvojice policajaca, koji su prošli mjesec privedeni zbog sumnje u prodavanje službenih tajni iz istraga. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić prošli tjedan je priznao da su tajne mjere probijene u četiri velike afere i to zbog dvojice policajaca koji su prodavali tajne informacije.

Nakon ispitivanja u ponedjeljak privedena trojka vraćena je u pritvorsku jedinicu na Oranicama, a danas su izašli pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji im je odredio mjesec dana pritvora.

Raićev odvjetnik Godran Preglej jučer je izjavio kako njegovog klijenta terete za udruživanje na počinjenje kazenih djela, na davanje mita i poticanja zlouporabe ovlasti. Odvjetnik Igora Mlinara, Ante Madunić, rekao je kako je ovo prevelika afera  te da je umiješano previše ljudi da bi se vukli brzopleti potezi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene