Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Priveden je Vlado Rajić, javnosti poznat kao svjedok u postupku protiv 'Zločinačke organizacije' - koja na kraju nikad nije dokazana na sudu. Uhićene su još dvije osobe, a povjerljive informacije navodno su dobivali od nedavno uhićenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.


Nakon što je PNUSKOK 28. rujna ove godine protiv dvojice policajaca podnio kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i identiteta drugih osoba koje su sudjelovale u počinjenju ovih kaznenih djela, u suradnji s USKOK-om nastavljeno je kriminalističko istraživanje.

Vezani članci U Zagrebu pronađeno tijelo čovjeka na ulici - 4 Jutros u Zagrebu na tri različite lokacije pronađena tijela mrtvih osoba Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević: "Milan Bandić je sada kao ranjena životinja, teško predvidljiv i opasan. Gleda može li ići do kraja u rat s HDZ-om"

U skladu s tim, danas su na području Zagreba uhićena trojica hrvatskih državljana zbog postojanja osnova sumnje da su se sa navedenim policijskim službenicima udružili zbog počinjenja više kaznenih djela, kao i zbog sumnji na izdavanje lažnih novčanih pozajmica metkovskom gradonačelniku Stipi Gabriću Jambu. Neslužbeno doznajemo da se radi o poduzetniku Igoru Mlinaru te Vladi Rajiću, kumu Vinka Žuljevića Klice. Identitet treće osobe nije poznat.

>> Uhićena dva policijska službenika: Odavali službene podatke!

Sve je počelo krajem prošlog mjeseca, kada je uhićenjem policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića - otkriveno kako su prodavali detalje iz istraga u kojima su sudjelovali i na taj način narušili mnoge tajne akcije, tako i onu na Medicinskom fakultetu, što je javno potvrdio i sam državni odvjetnik kad je podnosio izvješće u Saboru.

Osumnjičeni su u zgradu USKOK-a u Gajevoj ulici dovedeni oko 20 sati policijskim vozilima iz tzv. jedinice za zadržavanje na zagrebačkom Sjenjaku. Tamo će provesti i noć, dok će ih tijekom sutrašnjeg dana odvesti na saslušanje kod suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Neslužbeno se doznaje da su se u tajnoj istrazi osumnjičeni branili šutnjom, odnosno da pred istražiteljima nisu iznosili obranu.

Odvjetnik Vlade Rajića, Goran Preglej kaže da se njegovog klijenta tereti za udruživanje i počinjenje kaznenih djela, za davanje mita i poticanje te zlouporabe ovlasti. Što se tiče taktike Preglej nije ništa otkrio. 'Ne mogu vam to reći, gledajte ne znam ništa o spisu, vidjet ćemo kad napravimo uvid u spis, tada ćemo znati nešto više o tome', rekao je pred USKOK-om odvjetnik Preglej.

'Jedino što mogu reći sada da je ovo malo prevelika afera i previše ljudi umiješano da bi igdje bili brzopleti, a s obzirom na osobe koje su upletene i način kako se to za sada već raspliće sasvim sigurno nećemo se zaletjeti nigdje. Vidjet ćemo sve što ćemo napraviti dalje', rekao je odvjetnik Igora Mlinara, Ante Madunić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook