Mjesečarenje
Mjesečarenje Foto: Ilustracija

Trogodišnja djevojčica smrznula se do smrti u Rusiji nakon što je noću mjesečarila i ušla u negrijani hodnik svoje obiteljske kuće gdje je temperatura bila -15 stupnjeva.


Trogodišnja Angelina pronađena je mrtva u blizini ulaznih vrata svojeg doma u gradu Satki na jugu Rusije. Njezina majka Svetlana Kuleshova krenula ju je tražiti nakon što je vidjela prazan krevet.

Svetlana je lokalnoj policiji rekla: ''Spremila sam Angelinu u krevet i zaspala je prije ponoći. Mi smo gledali TV i također otišli u krevet. Kad smo se ujutro probudili, nismo ju našli u krevetu. Našli smo je u hodniku. Ležala je na podu'', izjavila je majka Svetlana.

Prema riječima Angelininih roditelja, bila je sklona mjesečarenju i često su je morali vraćati u krevet. Majka vjeruje da je Angelina mjesečareći došla u hiodnik i zaspala. Taj se dio kuće ne grije. Majka kaže da ona i njezin suprug nisu čuli nikakve zvukove. Policija je pokrenula kazneni postupak zbog uzrokovanja smrti nemarom protiv majke, kojoj prijeti do dvije godine zatvora.

Klinička bolnica Sveti Duh, ilustracija Strava na Črnomercu: Doveo onesviještenu ženu na hitnu, liječnici nakon reanimacije proglasili smrt

Dom za starije i nemoćne osobe Split - 1 Virus se ponovno probio u splitski Dom za starije: "Opet je nastala panika. Informacije se skrivaju, očito se neke stvari stranački štite"

Lokalni dužnosnik za provedbu zakona Mikhail Krokhin komentirao je: ''Istraga je utvrdila da je djevojčica sama napustila unutarnje područje kuće. Ušla je u hodnik gdje je promrzla i umrla'', kazao je Krokhin, prenosi Daily Mail. Prema izvješćima, temperatura u hodniku, gdje je djevojka umrla, iznosila je -15 stupnjeva Celzija.

Svetlaninu drugu kći, od godinu dana, oduzela je socijalna služba. Dijete će ostati u sirotištu barem dok istraga ne završi, kažu izvješća. Psiholozi trebaju razgovarati sa Svetlanom kako bi potvrdili istinitost njezina svjedočenja, priopćilo je tužiteljstvo.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju