Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Željezari Split

UŽAS: Pukla sajla i na radnika (34) pala kolotura od 2 TONE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesreća se dogodila sinoć pola sata prije ponoći u Željezari Split, u Kaštel Sućurcu.

U radnoj nesreći koja se sinoć u 23:25 sati dogodila u krugu Željezare Split u Kaštel Sućurcu, smrtno je stradao 34-godišnjak. On je inače prije šest mjeseci zaposlen u pogonu čeličane kao ljevač i kad je to na njega palo obavljao je svoje redovne poslove.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

Očevid je obavilo Općinsko državno odvjetništvo, u suradnji s policijskim službenicima, te inspektorom zaštite na radu.

>> Prijateljice na padobranu vukao gliser, jedna ispala i poginula

Kako neslužbeno doznajemo, u željezari je došlo do pucanja sajle nakon čega je na nesretnog radnika pala kolotura težine 2 tone.

Tijelo je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije, a u željezaru je stigao i i inspektor zaštite na radu. Tko je odgovoran još se utvrđuje. Inspektorat je za sada očevidom utvrdio određene nedostatke na opremi.

'Obitelji izražavam iskrenu sućut. Svi smo u šoku. Po nalogu inspektorata i nadležnih službi utvrđujemo činjenično stanje. Radimo na otklanjanju greške na dizalici koju treba atestirati provjeriti i tek nakon toga ćemo započeti s radom', rekao je Anto Bekić, član Uprave Adriačelika.

Prestanak rada znači i gubitke za tvrtku, ali i u Adriačeliku ističu kako je najveći gubitak izgubljen život nesretnog radnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene