Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA KOD MLJETA

Prevrnuo se izletnički brod, poginuo skiper: "Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina"

Kod Mljeta je potonuo izletnički brod. Poginuo je hrvatski državljanin koji je radio kao skiper, a putnici su spašeni.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su u ponedjeljak da nadležna lučka kapetanija, u suradnji s drugim istražnim tijelima, provodi očevidne radnje o uzrocima prevrtanja izletničke brodice kod Mljeta u kojoj se utopio skiper, hrvatski državljanin.

Putnici s brodice su spašeni i neozlijeđeni, stoji u priopćenju Ministarstva mora koje je teškoj pomorskoj nesreći u arhipelagu otoka Mljeta izvijestila Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).

Iz Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da se pomorska nesreća dogodila u nedjelju, u 16,40 sati, između otočića Glavat i hridi Crna Seka, u mljetskom arhipelagu.

Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena Kača u trenutku nesreće bilo je ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice. Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, a devetero putnika iz mora su spasili službenici Lučke uprave Dubrovnik, posade glisera mjesnoga ronilačkog kluba i posade broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće.

Voditelj izletničke brodice, nažalost, nije preživio, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice provodi se očevid, stoji u priopćenju.

Spašeni putnici su nakon izvlačenja iz mora prevezeni u sigurnu luku, dok očevid o uzrocima pomorske nesreće provodi nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik, u suradnji s policijom.

Spašeni strani državljani nemaju zabilježenih ozljeda.

Dubrovački dnevnik, prenosi izjavu očevica.

"Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina", prisjeća se Mario Orlandini, koji je na moru locirao ostatke broda.

Kako je pojasnio, jedan val je nezgodno zahvatio brod, koji se onda prevrnuo. Kazao je da je među spašenima bilo i petogodišnje dijete. "Ljudi su u šoku, ali živi... Nažalost, kapetan se nije spasio", kazao je Orlandini.

Pročitajte i ovo Pomor ribe u Dalmaciji - 2 Istraga traje i dalje Poznat uzrok pomora ribe u moru kod Stobreča: Ribarska inspekcija otkrila što se dogodilo

Pročitajte i ovo Pomorska policija - 1 Kazne do 50.000 kuna Neki natrpavaju brodice, drugi otplivaju predaleko... Pomorska policija ima pune ruke posla

Brod se prevrnuo u blizini otočića Glavat, između Lastova i Mljeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene