Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio 30 dana istražnog zatvora

DORH potvrdio: Šunjerga je pucao u glavu majci i ocu, prijatelj svemu svjedočio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tin Šunjerga, koji je u subotu ubio majku i oca u mjestu Čista Velika, ide u istražni zatvor na mjesec dana i bez mogućnosti jamčevine. Istraga je pokrenuta i protiv njegovog prijatelja, koji nije policiji prijavio ubojstvo.

Osumnjičenom za ubojstvo roditelja, Tinu Šunjergi, određen je jednomjesečni istražni zatvor, bez mogućnosti jamčevine, izvjeršava reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič, koji prati slučaj dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj. Odluku istražnog suca potvrdio nam je Frano Baica odvjetnik Tina Šunjerge. Pritvor mu je određen zbog dva razloga: opasnost uznemiravanja javnosti te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenoga djela.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj'' Tin Šunjerga nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora (Foto: Twitter/Šime Vičević) Nepravomoćna presuda Tin Šunjerga za brutalno smaknuće roditelja dobio 40 godina zatvora: "Postupao je s izravnom namjerom i bio je ubrojiv"

Tina Šunjergu u zgradu ŽDO-a u Šibeniku dovezli su u policijskom kombiju na ispitivanje.

Na pitanje je li priznao i izrazio krivnju, Frano Baica, odvjetnik Tina Šunjerge, je rekao da na neki način je. "Priznao je što je učinio. Imao je neke svoje motive, ali to sad već spada u detalje obrane. On meni djeluje kao jedan običan, prosječan momak, a njegovi motivi i razlozi... teško je to razumjeti", rekao je Baica. 

Prema njegovim riječima, Šunjergi prijeti kazna zatvora od 5 do 50 godina

Iz DORH-a je potvrđeno kako je osumnjičeni Šunjerga majci pucao u glavu, a ocu u leđa i glavu. Svemu je svjedočio njegov prijatelj koji to nije prijavio.

Prema Kaznenom zakonu kazna za ubojstvo je najmanje pet godina zatvora, dok je za teško ubojstvo predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora ili pak kazna dugotrajnog zatvora. Za teško ubojstvo se tereti onoga, među ostalim, tko drugoga ubije na okrutan ili podmukao način.

Kazna dugotrajnog zatvora ne može biti kraća od 21 ni dulja od 40 godina, no iznimno se može izreći i jedinstvena kazna zatvora od 50 godina.
 

 

Tijekom dana na ispitivanje su privedena i druga dvojica, 18-godišnjak i 20-godišnjak, osumnjičeni da nisu prijavili ubojstva iako su za njih znali. Nakon ispitivanja pušteni su na slobodu. Treći osumnjičenik, koji je prema sumnji policije također znao za ubojstva, maloljetan je i uz prijavu je pušten na slobodu.


Protiv Tina Šunjerge je za ubojstvo oca Marina (45) i majke Silvane (46) u ponedjeljak podignuta kaznena prijava za dva teška ubojstva ŽDO za mladež. 

Mario Jurič, reporter Nove TV koji prati događaje pred šibenskim sudom, javlja da se prilikom privođenja Šunjerge pred zgradom okupila nekolicina građana. "Razgovarao sam sa Šibenčanima, zaprepašteni su ovakvim zločinom i nadaju se, kažu, pravičnom suđenju", javlja Jurič.

Prema policijskom priopćenju, osumnjičen je da je u subotu, 25. ožujka, između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj vatrenim oružjem na okrutan i podmukao način ubio roditelje zbog njihovog neslaganja s njegovim ponašanjem. 

Ubojstva je počinio pištoljem kojeg je njegov otac legalno posjedovao i kojeg je, sukladno zakonu, čuvao u sefu.

Sprovod ubijenih Marina i Silvane Šunjerga bit će u srijedu na groblju u Čistoj Velikoj. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene