Tijelo nestalog nautičara pronađeno je u utorak ujutro u Mljetskom kanalu, u blizini otoka Korčule, u koordiniranoj akciji traganja i spašavanja pokrenutoj odmah nakon sinoćnje dojave o nestanku skipera.

Galerija


Nestanak člana posade s 18-metarske jedrilice Anna-Maria I, panamske zastave, skipera V. G., rođenog 1950., dojavila su dvojica članova posade, V. M. i A. T., državljani Ruske Federacije, koji su bili na jedrilici.

Vezani članci Ribar ulovio neobičan uređaj Ribar vratio NASA-in uređaj izgubljen kod Mljeta, ali tek kad su mu platili štetu: "Ja sam hrvatski građanin, a ne pirat iz Somalije" Pomorska policija, ilustracija (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Policajac s još dvojicom muškaraca uhvaćen u krivolovu na području Nacionalnog parka Mljet

Oni su izvijestili policiju da je skiper s jedrilice nestao sinoć, tijekom plovidbe na relaciji marina Frapa prema Krfu ,i to nakon što ih je uputio da se opreme u potpalublje, o čemu su odmah uputili dojavu u MRCC Rijeka.

U koordiniranu akciju traganja MRCC Rijeka uključila je, uz službenike i plovila iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik to jest lučkih ispostava Korčula, Orebić i Trstenik - plovilo obalne straže, plovilo dubrovačke pomorske policije, brod Plovputa i dvije privatne ribarice.

Nakon službene potvrde o nestanku skipera, putem Obalne radiopostaje Dubrovnik radio emitirana je obavijest hitnosti (PAN-PAN), prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalim.

Područje traganja postavljeno je od pozicije nestanka skipera u Mljetskom kanalu, sa sjeverne strane otoka Mljeta prema južnoj i jugozapadnoj strani Pelješca, u relaciji od mjesta Lirica, Žuljane i Trstenika do mjesta Podobuče.

Nakon što je pomorsko traganje privremeno obustavljeno sinoć u 22:30, ponovno je nastavljeno prema utvrđenom planu traganja jutros od 5:30 kad je u suradnji sa obalnom stražom u traganje angažiran i zrakoplov tipa 'Pilatus', kojim su obavljeni preleti Mljetskog kanala, a područje traganja prošireno je od sjeverne strane otoka Mljeta prema otočju Vrhovnjaci i dalje prema otoku Korčuli.

Nedugo nakon nastavka akcije, u 6:55 zaprimljena je dojava skipera jedrilice Weather Report, o tijelu u moru na poziciji dvije nautičke milje jugoistočno od rta Ražnjić, na otoku Korčuli, kamo su odmah upućeni službenici pomorske policije i obalne straže te je nakon vađenja iz mora tijelo ukrcano na plovilo pomorske policije i prevezeno u daljnje postupanje, čime je ova akcija ujedno i okončana.

Jedrilica Anna-Maria I još je sinoć u pratnji policije i službenika Lučke ispostave Korčula prepraćena u luku Dominče, na otoku Korčuli, gdje će biti zadržana do okončanja očevida i policijske istrage. (Hina)

Đoković se jutros nakon svega oglasio na Facebooku: Spomenuo i detalj iz slavlja