Potraga na moru (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Potraga na moru (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Za nestalim muškarcem u splitskom akvatoriju, koji je u ponedjeljak popodne isplovio u ribarenje, tijekom utorka su na moru i kopnu tragale spasilačke jedinice Pomorske policije i Hrvatske gorske službe spašavanja iz Splita, a iz zraka je u potrazi sudjelovao i helikopter, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Nestali muškarac, u šezdesetim godinama života, vlastitom je brodicom dužine 5,80 metara, a kabinom i ugrađenim pogonskim strojem isplovio u ribanje jučer, 8. listopada u 16:30 sati, a nestanak je prijavio danas prijepodne njegov nećak. Vremenske prilike u vrijeme isplovljavanja nestalog i tijekom današnjeg dana vrlo su povoljne, more je mirno, nema vjetra i vidljivost je do 20 kilometara, a prosječna temperatura mora u području potrage oko 20 stupnjeva Celzijevih.

Vezani članci Policija, ilustracija Prijetili da će ga baciti s balkona, u strahu za život maloljetnik iznuđivačima dao 75.000 kuna Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Udruga pomorskih kapetana Split: "Splavi pružaju uvjete za tri tjedna boravka na moru"

Područje potrage intenzivirano je u zapadnom dijelu arhipelaga otoka Šolte, neposredno uz otočić Radula, gdje su danas službenici lučkih ispostave Milna i Trogir u 12:10 sati slijedom dojave očevidaca pronašli brodicu nestaloga.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinira akciju spasilačkih jedinica u pomorskoj, kopnenoj i zračnoj potrazi. Uz službenike splitske Lučke kapetanije i njezinih ispostava angažirani su pripadnici Pomorske policije Split i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS Split). HGSS je angažiralo vlastito plovilo s timom ronilaca, koji obavljaju podmorsku potragu. Jedan helikopter je tragao iz zraka, a o nestanku hrvatskog državljanina upućena je i obavijest svim sudionicima u pomorskom prometu, kaže se u priopćenju Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. (Hina)