Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

Tijekom čišćenja podmorja u Vranjicu preminuo je 72-godišnji ronilac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugogodišnji ronilac i počasni član svih ronilačkih klubova županije (72) umro je u subotu prilikom sudjelovanja u ekološkoj akciji čišćenja podmorja i kopna u Vranjicu.

Nešto prije 11 sati umro je 72-godišnji ronilac te je zbog toga akcija odmah prekinuta, a održavala se u organizaciji Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti". Čišćenje je započelo u 8 sati na južnom području Vranjičke rive, ispred Brodoremonta, a trebalo je trajati sve do podneva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnjiva smrt zviždača Otkrio je opasne tajne velike kompanije: Sada je pronađen mrtav na parkiralištu U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

U njoj je sudjelovao Ronilački ekološki klub Solin, Ronilački klub Giričić iz Kaštel Gomilice, pokret "Exticion Rebbellion", te inicijative "Čisteći medvjedići" i Extreme Enduro klub Solin. Svoj obol akciji dali su i mještani Vranjica koji su roniocima ustupili svojih pet brodica.

Kako je Hini objasnila Marijana Grubić iz Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti", odlučili su se na čišćenje podmorja i kopna nakon što su vidjeli snimke podmorja koje su ih šokirale jer ta se mjesta nisu godinama čistila, pa se u moru nakupilo dosta smeća koje se s vremenom uglavnom odbacivalo s brodica.

"Prvo izražavam sućut obitelji umrlog ronioca. Žao nam je što se to dogodilo. A što se akcije tiče, u ta smo dva i pol sata uspjeli očistiti podmorje tako što je iz njega izvađeno dva kubika smeća. Toga bi bilo puno više, ali smo akciju prekinuli. Kada dođemo malo sebi od pretrpljenog šoka, najvjerojatnije ćemo je ponoviti jer nam je cilj izvaditi što više smeća iz podmorja", izjavila je Grubić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene