Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt na cesti

Poginula dvojica motociklista: Poznati uzroci prometnih nesreća kod Velike Gorice i u Rijeci

Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Mehkek / CROPIX
U ponedjeljak je u prometnoj nesreći poginuo motociklist kod Velike Gorice. U KBC-u Rijeka preminuo je drugi motociklist. On je sudjelovao u prometnoj nesreći u petak navečer.

Prometna nesreća kod Velike Gorice dogodila se u ponedjeljak oko 18:10. 56-godišnjak je upravljao motociklom marke Yamaha XV 1100 zagrebačkih registarskih oznaka.

Kretao se kroz između Velike Gorice i mjesta Staro Čiče u smjeru jugoistoka, državnom cestom D30. Policija je očevidom utvrdila da je vozio prebrzo. Zbog toga nije mogao na vrijeme stati.

Zbog takve vožnje došlo je do zanošenja vozila pri kočenju, uslijed čega je prešao u suprotni smjer te udario u prednji dio automobila marke Opel Insignia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan vozač životno ugrožen VIDEO Stravični prizori iz tunela: Pogledajte krš i lom nakon teške prometne nesreće, policija otkrila krivca

Tada je na stražnji dio tog automobila naletjelo vozilo marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a koji se kretao istočnom prometnom trakom državne ceste D30 u smjeru sjeverozapada.

U prometnoj nesreći motociklist je smrtno stradao, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Do završetka očevida promet se odvijao obilazno okolnim ulicama.

Druga nesreća u riječkom tunelu

Drugi motociklist preminuo je u bolnici u noći na utorak. Riječ je o 36-godišnjaku koji je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak u večernjim satima zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća dogodila se na riječkoj zaobilaznici (autocesta A7) oko 22:15. Upravljajući motociklom marke Honda riječkih registarskih oznaka u smjeru Opatije, 36-godišnjak izlaskom iz tunela Škurinje II nije držao potreban razmak između vozila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas na cesti Sjela u Jaguar s 2,19 promila pa vozila u suprotnom smjeru na A1: Naletjela je na automobil

Prednjim kotačem udario je u automobil marke BMW kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Od jačine udarca 36-godišnjak je pao s motociklom na kolnik. Prevezen je u KBC Rijeka, gdje je od posljedica zadobivenih teških ozljeda, unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, preminuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene