Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću i vlasniku Dubrovačkog primorja Peri Vićanu nastavljeno je na splitskom Županijskom sudu svjedočenjem Jelene Pavlović, Vlahušićeve tajnice i Olge Muratti, predsjednice Gradskog vijeća.


Vlahušiću i Vićanu sude zbog pozajmice od milijun kuna koju je Grad isplatio Dubrovačkom primorju za kupnju nekretnine na Šipanu, za što obojica tvrde da nisu krivi. Pavlović je svjedočila kako je u travnju 2010. godine po diktatu gradonačelnika sastavila dopis u kojem se kaže kako je Grad suglasan da Društvo prijatelja dubrovačke starine odobri gradskom komunalnom poduzeću Vrtlar kratkoročnu pozajmicu od milijun i pol kuna koja bi se vratila u tri mjeseca.

Vezani članci Trojici bijelaca počinje suđenje za ubojstvo crnog džogera Sve su snimali: Ganjali tamnoputog džogera, posvađali se s njim pa ga ubili Slika nije dostupna Zbog zločina u logoru smrti u kojem je pobijeno 20 tisuća ljudi, počelo suđenje stogodišnjem SS-ovcu

>> 'Gradonačelnik Dubrovnika i Grad Dubrovnik nisu isplatili ni lipu'

Nakon toga, Pero Vićan je uz suglasnost Vlahušića dopunio dopisa u kojem se daje suglasnost za pozajmicu u iznosu od dva milijuna kuna.Isplaćen je samo milijun, zbog kojega im se sada sudi jer je i za tu svotu Gradsko vijeće trebalo dati suglasnost. Olga Muratti je kazala kako se sjeća sjednice Gradskog vijeća iz 2009. na kojoj je sklopljen ugovor o upravljanju gradskim zidinama, ali se ne sjeća da su o spornim dodacima ugovora iz travnja 2009. raspravljali o vijećnici. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju