Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Malverzacije sa šljunkom

Tadiću i Iviću mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec dana istražnog zatvora - tako je odredio osječki sudac za kontroverznog poduzetnika Dragu Tadića i Damira Ivića kojeg je policija privela sinoć. Njih dvojica osumnjičeni su za malverzacije u nabavi šljunka. Drago Tadić imao je dobre političke veze, a bio je u dobrim odnosima s ljutim političkim rivalima u Osijeku. I s HDZ-om i s HDSSB-om.

U društvu Damira Ivića, Drago Tadić doveden je pred osječki Županijski sud. Za suca radna nedjelja, a za osumnjičenike - mjesec dana istražnog zatvora.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Osječki poduzetnik Drago Tadić tvrdi da mu sve smješta sadašnja uprava Osijek Koteksa - 11 Večeras u provjerenom Dok se poduzetniku sudi, žena koja je kupila stan u centru Osijeka mora ga opet kupiti, i to na dražbi Fine!

'Ne može se nitko osjećati dobro kad mu je određen pritvor. Osim toga, ni jedan ni drugi nisu kažnjavane osobe', kazala je odvjetnica Drage Tadića Jadranka Sloković.

Građevinar iz Osijeka stajao je uz bok političarima. Vladimir Šeks jedan mu je od bliskih prijatelja. U 'šaputanjima' sa Šeksom 'uhvaćen' je dok je premijerka Kosor polagala kamen temeljac za novi most na Dravi.

Tadićeva tvrtka izgradila je i osječki kolodvor. Dok su jedni nazdravljali šampanjcem, Tadić i Šeks su ozbiljno razgovarali.

I s Brankom Hrvatinom, predsjednikom vrhovnog suda, Tadić je u dobrim odnosima. Toliko dobrim da je osumnjičen kako je pokušao podmititi suce u slučaju Branimira Glavaša s kojim je također blizak. Zbog njega je prvi put priveden.

Sve velike poslove u Slavoniji dobivala je njegova tvrtka. U poslovnom smislu - koketiranje s politikom, očito se isplatilo. Do sada...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene