Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudski psihijatar tvrdi:

'Tablete nisu utjecale na Dužnovićeve intelektualne sposobnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kazimir Dužnović ima duboki, ozbiljni i trajni poremećaj osobnosti', kazao je jutros sudski psihijatar prof. dr. Miroslav Goreta na suđenju za sesvetski masakr u kojemu je ubijen jedan, a ranjena četvorica policajaca.

Iako je Dužnović kobnog dana popio 10 Subutexa i 15 Apaurina, dr. Goreta tvrdi kako to ipak nije utjecalo na njegove intelektualne sposobnosti. A prije vještaka, sud je ispitao i zadnjeg policajaca iz patrole, praktikanta Kristijana Novoselca koji se također našao na meti Kazimiru Dužnoviću. No, vježbenik se uspio sagnuti, pa ga je zrno kalašnjikova samo okrznulo. Četiri dana bio je u bolnici, mjesec na bolovanju. 'Liječnici su mi bili rekli da sam imao sreće, da je metak bio milimetar dublje vjerojatno bih poginuo', kazao je Novoselec.

Pročitajte i ovo Matea Gluhinić Javio se otac "Potraga je obustavljena": Pronađene majka i jednomjesečna beba za kojima se tragalo tri dana Slika nije dostupna Suđenje za krvavu pljačku Policajac Grbavac možda stradao od prijateljske vatre?

Te kobne večeri s mentorom je, kaže, trebao krenuti na drugi očevid. No, dobili su dojavu da je u banci aktiviran tihi alarm. Ubrzo su čuli da je bilo pucnjave te da je ubojica u bijegu. Uz pomoć susjeda Dužnovića su našli nekoliko ulica dalje. Mladi praktikant bio je bez oružja. Suca Vladimira Vinju najviše je zanimalo što je 21-godišnji praktikant radio na takvoj intervenciji, ako su putem veze ranije čuli što se dogodilo u banci.

Sudac: Je li bilo govora šta ćete vi tamo?
Novoselec: Bilo je.
Sudac: Što? S kim? I tko je što rekao?
Novoselec: Pa bilo je govora zašto sam ja išao s njima, zašto me nisu ostavili.
Sudac: Kad je to bilo govora?
Novoselec: Nakon tog događaja
Sudac: I?
Novoselec: Ne znam još odgovor.

Iako nije želio ulaziti u policijsku taktiku, sudac je ipak na kraju kratko konstatirao: 'Toliko o organizaciji rada u policiji'. Nakon mladog policajca sud je ispitao i dr. Goretu koji je kazao kako Dužnović ima dubok i trajan poremećaj ličnosti. No, unatoč ispijenim Subutexima i duplim dozama Apaurina, smatra kako Dužnoviću intelektualna dimenzija nije dovedena u pitanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene