Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje Horvatinčiću

Svjedok: 'Bilo mi je sumnjivo jer je ona tamo gacala po brodu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem samo jednog svjedoka, na općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću.

Horvatinčić je optužen da je 16. kolovoza prošle godine, u primoštenskom akvatoriju, kod otočića Maslinovik skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, talijanski bračni par Francesco Salpietro i Mariela Patelli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pravomoćno osuđen 2019. Horvatinčić opet neće u zatvor? Traži odgodu zbog fizikalne terapije i rehabilitacije Slika nije dostupna Nakon osam godina Napokon presuda Horvatinčiću za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje Talijana? Odluka je donesena, čeka se objava

>> 'Nakon nesreće sam zvao Karamarka i Bandića'

Pred sutkinjom Majom Šupe danas su svoj iskaz trebala dati četiri svjedoka iz marine Kremik, gdje su nakon nesreće bili dotegljeni i Horvatinčićev gliser 'Santa pazienza' i jahta talijanskog bračnog para na koju je Horvatinčić gliserom naletio.

No, svjedočio je samo Boško Bolanča, zaposlenik marine Kremik, dok se jedan svjedok opravdao, a druga dva nisu zaprimila pozive.

Bolanča se prisjetio kako je poslijepodne 16. kolovoza 2011. godine sjedio u marini Kremik gdje radi kao mornar, kada je vidio da brod lučke kapetanije prebrzo juri.

Od ostalih je ljudi u Kremiku čuo da jedan brod tone, te mu treba ići upomoć, a sin vlasnika tvrtke za koju radi kazao mu je kako izgleda da ima i mrtvih, posvjedočio je Bolanča.

Mornar iz Kremika je rekao da je kada su stigli do otočića Maslinovik vidio plavi gliser, ali da na njemu nije bilo nikoga, te da na gliseru u trenutku kada su do njega stigli nisu radili motori.

Bolanča je posvjedočio kako se u pramčanom dijelu nalazila rupa kroz koju je prodiralo more, te kako je more sezalo sve do iznad pasa. Kazao je kako se danas ne sjeća je li brod bio vezan, ali je sidro bilo bačeno.

Bolanča je uz pomoć još trojice mornara i jednog ronioca 'sanirao' Horvatinčićev gliser. Iz glisera su, kazao je, ispumpali more, a kada su bili pri kraju posla, prisjetio se, do njih je došla 'gospođa u gumenjaku u pratnji policije'. Kazao je kako je na prvu pomislio da je i gospođa policajka jer je došla tražiti neke papire na brodu.

'Bilo mi je sumnjivo jer je ona tamo gacala po brodu. Kasnije sam saznao da je ona djevojka vlasnika broda', prisjetio se Bolanča.

Anica Đerđa Dilber koja se u trenutku pomorske tragedije nalazila na brodu s Tomislavom Horvatinčićem još uvijek nije svjedočila. Svjedočiti je trebala na prvom ročištu, no opravdala se psihičkim tegobama koje su se pojavile kao posljedica tragičnih događaja.

Odvjetnici Tomislava Horvatinčića, Branko Baica i Velimir Došen novinarima su danas najavili kako će Đerđa Dilber najvjerojatnije svjedočiti 4. rujna. Također su kazali kako se s obitelji poginulih talijanskih nautičara još uvijek nisu uspjeli nagoditi oko odštetnog zahtjeva. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene