Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja droge i zastrašivanje

Sutra suđenje 17-orici uhićenih u akciji 'Parangal'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj dvorani Županijskoga suda u Splitu sutra počinje suđenje 17-orici optuženih zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe droga, nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine.

USKOK-ova optužnica ih tereti da su kao skupina od travnja do kolovoza 2008. prokrijumčarili najmanje 26 kilograma heroina te od prodaje droge zaradili nešto više od 5 milijuna kuna. Skupina je drogu prodavala za 200 kuna po gramu, a prepakirana droga čuvala se u kući u Trilju. Neki su optuženici zbog neometane prodaje droge na širemu splitskom području i zastrašivanja osoba koje bi je mogle onemogućiti nabavljali eksploziv i tvari za pravljenje eksploziva.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Slika nije dostupna Akcija 'Parangal' Podignuta optužnica protiv 17 osoba

>> Akcija 'Parangal': Uhićeno 13 osoba zbog krijumčarenja droge

>> Samoubojstvo dilera uhićenog u akciji 'Parangal'

Tako su dva puta u travnju 2008. u Splitu postavili ili bacili eksplozivne naprave blizu kafića te ispod automobila, pri čemu je učinjena šteta od najmanje 171.000 kuna, navodi se, među ostalim, u USKOK-ovoj optužnici. Jedan iz skupine optuženika Jurica Svalina počinio je samoubojstvo sredinom prosinca 2008. u splitskome zatvoru na Bilicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene