Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt u zatvoru

Samoubojstvo dilera uhićenog u akciji 'Parangal'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diler Jurica Svalina, koji je bio pritvoren u zatvoru na Bilicama, počinio je jučer navečer samoubojstvo. Pretpostavlja se da si je britvicom prerezao žile na vratu i rukama te je umro u 20.20 sati. To nije prvi slučaj suicida ili pokušaja suicida u zatvoru na Bilicama posljednjih mjeseci.

Svalina se ubio sinoć u svojoj pritvoreničkoj ćeliji u splitskom zatvoru. S još jednim pritvorenikom gledao je televiziju, kada je oko 20 sati njegov cimer čuo hroptanje i vidio da je Svalina krvav, saznaje Večernji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaos na ulici Drama u susjednoj zemlji: Bačena bomba na izlog restorana, vlasnica u rodu s ozloglašenim dilerom Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva"

Iako za sada nema sumnje da je počinjeno kazneno djelo, Ministarstvo pravosuđa ipak će provesti inspekcijski nadzor radi utvrđivanja okolnosti ovog događaja.

Jurica Svalina uhićen je u akciji 'Parangal' splitske policije i USKOK-a s s još nekoliko osoba za koje se sumnja da su iz BiH krijumčarili drogu i preprodavali je na splitskom području. Najstariji je od trojice braće Svalina, a u pritvoru je bio od početka kolovoza.

Inače, u zatvoru na Bilicima posljednjih mjeseci bilo je nekoliko pokušaja samoubojstva. Tako si je Luka Pezelj, nepravomoćno osuđen zbog mučkog ubojstva Kristine Šušnjare, krajem lipnja i u studenom pokušao oduzeti život. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene