Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje policije

Policajci suspendirani, jednom i kaznena prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica policijskih službenika koji su sudjelovali u incidentu na benzinskoj postaji u Karlovcu suspendirani su, a jedan je kazneno prijavljen.

Suspendiran je i policajac koji je vodio očevid događaja. Policajci su suspendirani zbog prekoračenja ovlasti, a protiv jednog od njih je zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda podnesena kaznena prijava. Podsjetimo, za vrijeme sukoba je 20-godišnji Alen Ajkić zadobio teške ozljede glave.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dozivali upomoć Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje

>> Pretučeni mladić: Batine su mi poklon za rođendan

'Nakon cjelovito provedenog nadzora utvrđene su činjenice na temelju kojih je načelnik PU karlovačke Josip Ćelić uporabu sredstava prisile ocijenio kao neopravdanu i nezakonitu. Stoga će trojica policijskih službenika koja su sudjelovala u ovom događaju kao i policijski službenik koji je nakon događaja rukovodio poduzimanjem mjera i radnji u cilju utvrđivanja i dokumentiranja bitnih činjenica za ovaj događaj, biti udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskih postupaka. PU karlovačka će protiv policijskog službenika M.K. Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu dostaviti kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede na štetu 20-godišnjaka', priopćilo je Ravnateljstvo policije.

'Ovim putem Ministarstvo unutarnjih poslova izražava žaljenje zbog nastalog događaja, te ističemo da će ovakvi negativni događaji koji nanose štetu ugledu policije i ubuduće biti najstrože sankcionirani', stoji dalje u priopćenju.

Karlovačka policija, inače, oglasila se o incidentu, koji se dogodio još 20. ožujka, no njihova je verzija bila kako je Alen policajce u civilu vrijeđao te sam fizički napao, pri čemu su policajci pribjegli mjerama sredstava prisile. 'Službenik je u namjeri odbijanja fizičkog napada upotrijebio sredstva prisile uslijed čega je Karlovčanin starosti 20 godina pao na zemlju. Nakon pada se pokušao podignuti, ali zbog vidno alkoholiziranog stanja izgubio je ravnotežu, ponovno pao na zemlju te udario dijelom tijela u sanduk kada je zadobio vidljive ozljede', stajalo je između ostalog u njihovom priopćenju. Na to se priopćenje također danas osvrnulo Ravnateljstvo policije. 'Treba naglasiti da je PU karlovačka 29. ožujka poslala priopćenje za medije koje se temeljilo na do tada prikupljenim informacijama i obavijestima o događaju', piše u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene