Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Počelo suđenje za trostruko ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci pred Sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić danas je počelo suđenje Ivanu Dvorskom (21), Luki Obrovcu (22 ) i Reneu Ljubojeviću (20 ), optuženima da su počinili trostruko ubojstvo u ožujku ove godine u neboderu u riječkoj četvrti Gornjoj Vežici.

Pročitajte i ovo Požar Drama u Kini VIDEO Dramatični prizori: Vatra je doslovno gutala neboder, ljudi su bježali glavom bez obzira Slika nije dostupna Ugasili ga vatrogasci VIDEO Gorio krov nebodera: Vatrena proslava Nove godine u centru Zagreba, poznat uzrok požara

Po optužnici njih trojica su noću provalili u stan na 12. katu u
kojem je stanovao Đani Vukoša sa svojom djevojkom Mirjam Švaljek i ocem Benitom Vukošom, s nakanom da pod prijetnjom pištolja Đaniju otmu novac.

Kad su provalili ulazna vrata i ušli u sobu u kojoj su bili Mirjam i Đani, koji se pokušao obraniti japanskim mačem katanom, ali su ga napadači razoružali te ga je jedan od njih prisilio da miruje prijeteći mu mačem. Istodobno su druga dvojica od Mirjam tražili da im preda novac. Kad se pribrao, Đani je pokušao ponovno napasti, ali ga je jedan od trojice ubo mačem u leđa, a drugi pucao iz blizine u glavu i prsa. Odmah zatim iz blizine je hicima u glavu ubijena i Mirjam, te Benito Vukoša, stoji u optužnici.

Nakon ubojstva otišli su iz nebodera, ali su se nakon kraćeg vremena vratili kako bi uklonili tragove te su zapalili stan i pobjegli. Požar je uništio cijeli stan, ali su vatrogasci stigli na vrijeme da se ne proširi na druge stanove u neboderu. Stanari su evakuirani, jedan od njih je teže ozlijeđen od pada predmeta s visine zbog požara, a drugi su lakše ozlijeđeni zbog udisanja ugljičnog monoksida i šoka.

Dvorski, Ljubojević i Obrovac terete se za kažnjiva djela teškog ubojstva, prikrivanja tog djela i dovođenja u opasnost života i
imovine paljenjem vatre u stanu. Sva trojica se terete ravnopravno, a u optužnici nije navedeno tko je od njih pucao ili ubo mačem Đanija Vukošu.

Prijeti im zatvorska kazna do 40 godina.

Sva su trojica izjavila da se ne smatraju krivima za ta djela.

Danas su svjedoci, stanari nebodera, u svojim iskazima govorili o svojim zapažanjima te noći. Sutkinja Šarić čitala je zapise s policijskih očevida.

Suđenje se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene