Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od bijega

Suđenje za HŽ: Kobak se ne vraća u Remetinec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud je odbio prijedlog USKOK-a da se Davorinu Kobaku i Biserki Robić, optuženima za izvlačenje 3,7 milijuna eura iz Hrvatskih željeznica, ponovno odredi istražni zatvor iz kojega su nakon godinu i pol dana izašli 7. veljače.

Istražni zatvor za dvoje optuženika početkom veljače ukinulo je izvanraspravno vijeće Županijskog suda, a nakon USKOK-ove žalbe Vrhovni je sud odlučio da o pritvoru treba odlučivati sudsko vijeće koje vodi postupak. USKOK-ova tužiteljica tako je i poslijepodne u sudnici zatražila da se bivšeg predsjednika uprave HŽ Holdinga i direktoricu HŽ-ove sestrinske tvrtke Agit vrati u Remetinec, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optuženi Kobak, Robić i Sarić Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora HŽ-a Slika nije dostupna Ukinuto rješenje o puštanju Kobak i ostali iz HŽ-a ostaju u istražnom zatvoru

>> Kobak porekao izvlačenje 3,7 milijuna eura uz Agita

Sud se priklonio tvrdnjama obrane koja se usprotivila ponovnom određivanju istražnog zatvora ističući da su u posljednjih 15 dana na slobodi Kobak i Biserka Robić dokazali da ne planiraju bježati te da su iznošenjem obrana pokazali da žele aktivno sudjelovati u suđenju. Predsjednica sudskog vijeća Renata Miličević podsjetila je i da su im nakon puštanja iz pritvora oduzete putne isprave.

'U Hrvatskoj mi je cijela obitelj, imovina mi je blokirana, a u inozemstvu nemam nikakvih računa', kazao je Kobak. Slično je ustvrdila i njegova bivša suradnica, istaknuvši da joj je jedina želja da se suđenje čim prije završi. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene