Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo od ozljeda

Četvorki počelo suđenje za ubojstvo profesora iz Varaždina: "Od početka se pitam koji vrag ja radim ovdje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je suđenje za ubojstvo varaždinskog profesora engleskog jezika.

On je pretučen 29. svibnja 2021. godine ispred prostorija udruge Kulturana u Varaždinu. Građani su ga ujutro našli bez svijesti. Dan poslije preminuo je od ozljeda.

Pročitajte i ovo Vukovar: Kazneni postupci u Haagu - 1 Postupci pred sudom Gdje su danas vukovarski krvnici? Zbog ratnog zločina neki su još iza rešetaka, drugi su kaznu već odslužili, a treći je nisu ni doživjeli Dosadašnje tajne snimke - 3 Rimac nije jedina "Nakrižaj malo pršuta" i 50.000 eura za kavicu: Čega smo naslušali iz tajnih snimki koje su curile iz istraga i kako je ozvučena - pogrešna kuća

Zbog ubojstva Nine Čengića koji je predavao engleski u Gospodarskoj školi Varaždin, ubrzo je privedeno četvero.

Suđenje je počelo danas. Pred suca su provedeni Ivor Vujasinović, Dominik Žnidarić, Asja Gorski i Ivan Gorski, a nakon pročitane optužnice svi su se izjasnili kako nisu krivi te da će obranu iznijeti do kraja postupka. 

ŽDO želi ispitati 20-ak svjedoka. Kako piše Varaždinski.hr branitelj provooptuženog smtra da je došlo do propusta u istražnom postupku.

Obrana navodi kako je postoje dokazi kako je profesor pao s masnog stolca na tvrdu podlogu te su isključili mogućnost da je preminuo od posljedica udaraca. Navedeno je da su samo dva svjedoka vidjela što se dogodilo. 

Jedan od optuženih osvrnuo se na raspravu te obratio sucu.

"Bitno je da se utvrde vremenske prilike. Ništa se nije vidjelo. Od početka se pitam koji vrag ja radim ovdje. Trebao sam biti svjedok, a ne okrivljeni", rekao je Dominik Žnidarić, piše Varaždinski.

Kako se nagađalo nakon ubojstva, motiv bi mogla biti svađa oko epidemioloških mjera u prostorijama udruge u kojima su mladi bili okupljeni.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene