Preinačena je odluka suca istrage na šibenskom sudu i sedmorica osumnjičenih za napad u kafiću u Uzdolju vraćaju se u istražni zatvor.


"Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca", potvrdio nam je glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Vezani članci U Uzdolju održana komemoracija za srpske žrtve u VRO Oluja Pupovac na komemoraciji za ubijene i nestale u Uzdolju: ''Teško griješi tko misli da država može biti opravdanje za zločine'' Uzdolje: U kafiću napali ljude koji su gledali utakmicu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 6 DORH se žalio na odluku o puštanju desetorice osumnjičenih za napad na Srbe u Uzdolju

Sedmorica su osumnjičeai da su, u grupi od 16 mladića, napali vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. kolovoza. Sud ih je krajem listopada pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.

Podsjetimo, osumnjičeni su u selu Uzdolje kod Knina 21. kolovoza oko 22:30 maskirani upali u kafić i divljali. U kafiću je tada bilo 15 do 20 ljudi. Smetalo im je što se gledala utakmica Crvene zvezde. Među ozlijeđenima je tada bio i 17-godišnjak. Među gostima su se u to vrijeme nalazile i žene i djeca koji su prevezeni u Opću i veteransku bolnicu Hrvatski ponos u Kninu. Hospitalizirano je ukupno pet osoba.

"Letjele su čaše, boce, stolovi i stolci, tegle s cvijećem. U tom kaosu svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Liječenici su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka", kazao je nakon napada Milan Đurđević, načelnik općine Biskupija, u čijem je sastavu Uzdolje.

"Maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli su u ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju, među kojima i djeca, pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste. Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta procjenjuje se na iznos od 25.000 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru", priopćeno je iz DORH-a.

Nedugo nakon prvog napada, u 22:50, policija je dobila dojavu o još jednom incidentu. Taj put napadači su uletjeli u kafić u selu Đevrske.