Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo Pukanića

'Sud može donijeti samo oslobađajuću presudu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izlaganjem odvjetnika šestooptuženog Slobodana Đurovića danas su na zagrebačkom Županijskom sudu dovršeni završni govori na suđenju za atentat na suvlasnika Nacionala Ivu Pukanića.

Odvjetnik Rajko Mlinarić zaključio je da Đurović, kojega se tereti da je bio veza neposrednih izvršitelja atentata i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, nije počinio djelo za koje ga se tereti. 'Vodeći se načelom presumpcije nevinosti sud može donijeti samo oslobađajuću presudu', kazao je Mlinarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužbe za zločin protiv čovječnosti Haag: Krenule završne riječi obrane bosanskih Hrvata Slika nije dostupna Presuda najavljena za 10. veljače Mali Maestro: 'Ruganje borbi protiv korupcije'

U svom završnom govoru koji je trajao dva raspravna dana Đurovićeva je obrana detaljno analizirala iskaze mnogih svjedoka, ali i završni govor USKOK-a koji je za sve pripadnike navodne zločinačke organizacije zatražio 40-godišnje zatvorske kazne. Mlinarić je ustvrdio da Đurović 2008. kada se dogodio atentat na Pukanića uopće nije bio u Zagrebu te da stoga nije niti mogao biti dio zločinačke organizacije.

>> Slučaj Pukanić: Obrana tvrdi da USKOK nije dokazao optužnicu

>> Slučaj Pukanić: 'Policijski vještaci su u sukobu interesa'

Pritom se pozvao i na izvješće beogradskog ureda Interpola u kojem stoji da Đurović nije povezan s Pukanićevim ubojstvom, iako je kao kum Sretena Jocića za njega obavljao niz poslova u Srbiji. Policiji, koja je radila na slučaju, Mlinarić je među ostalim predbacio i što je Pukanćev mobitel, umjesto forenzičkim, pretraživala komercijalnim programom koji, kako je rekao, omogućava mijenjanje sadržaja sms poruka.

Kazao je i da niti na jednom suđenju nije vidio toliko specijalnih policajaca u zgradi suda koji stvaraju dojam ratnog stanja.Mlinarić se, među ostalim, u svom završnom govoru okomio i na novinare koji prate ovo suđenje, ističući da se pojačano piše o kaznenoj odgovornosti optuženih, iako sud još nije donio presudu. Suđenje se nastavlja u srijedu, kada će se optuženici očitovati o završnim riječima svojih odvjetnika, a potom će sutkinja Ivana Kršul objaviti datum izricanja presude. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene