Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrana traži ponavljanje vještačenja

Slučaj Pukanić: 'Policijski vještaci su u sukobu interesa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće koje vodi suđenje šestorici optuženih za atentat na suvlasnika tjednika 'Nacional' Ivu Pukanića sutra će odlučiti hoće li iz spisa izdvojiti telekomunikacijsko vještačenje, ali i sva druga vještačenja koja je napravio policijski Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić.

Obrana optuženih tvrdi da taj Centar nije ovlašten za niz vještačenja koja su uvrštena u sudski spis te da su policijski vještaci u sukobu interesa, pa stoga traže da sve ponovno naprave neovisni stručnjaci. Ponavljanje svih vještačenja obrana je zatražila nakon što je na sudu jutros ispitan Stanislav Peruško, potpisnik telekomunikacijskog vještačenja u kojem su na gotovo 700 stranica navedeni ispisi telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka te Pukanića, ali i njihova lokacija u trenucima poziva, rekonstruirana praćenjem signala mobilnih telefona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve ih zanima, žele ulagati Kakve će koristi imati Hrvatska od posjeta Kineza: Već su pali konkretni dogovori, evo i koji PR A1 Hrvatska A1 party dobrodošlice za pamćenje

>> Slučaj Pukanić: Obrana traži novo vještačenje telekomunikacija

Peruško je na sud pozvan zbog primjedbi obrane da je njegov nalaz nevjerodostojan, između ostalog i jer nije stručnjak za telekomunikacije. Odluku o novim dokaznim prijedlozima sudsko vijeće objaviti će sutra. Na suđenju optuženima za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića danas je objavljen i raspored nastavka suđenja iz kojega je jasno da se postupak neće dovršiti do ljetne stanke kako se nagađalo. Sutkinja Ivana Kršul ročišta je, naime, zakazala i za rujan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene