Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignute optužnice

Stravično ubojstvo starice u Puli: Muškarac je izbo nožem, a žena gušila jastukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnice protiv 61-godišnjakinje i 30-godišnjaka zbog teškog ubojstva. Tereti ih se da su u lipnju ubili 91-godišnju staricu u njezinu stanu.

Optužnicom se 61-godišnjakinja i 30-godišnjak terete da su 25. lipnja 2020. ubili 91-godišnju staricu u njezinu obiteljskom stanu u Puli.

30-godišnjaka terete da je nožem starici nanio više reznih i ubodnih rana. To je, kako su priopćili u DORH-u, učinio u vrijeme dok je bio duševno bolestan i neubrojiv.

61-godišnjakinju terete da je u pokušaju sprječavanja daljnjeg napada 30-godišnjaka na staricu, staklenom bocom ga udarila u glavu. S obje ruke je počela hvatati oštricu noža kako bi mu ga oduzela.

Umjesto da pozove hitnu medicinsku pomoć i time pokuša spasiti život nesretne 91-godišnjakinje, s kreveta je uzela jastuk i pritisnula ga na lice starice te time otežala njeno disanje.

91-godišnjakinja je zbog dobi, narušenog zdravlja i zadobivenih brojnih ozljeda te zbog straha za vlastiti život - preminula.

Pročitajte i ovo Gužva na Cvjetnom trgu u Zagrebu - 3 BLAGDANSKE MJERE Za Centar vrijedi jedno, za Špansko drugo: Dok je mnoštvo u centru Zagreba opušteno pijuckalo pića, roditelje s djecom na drugom kraju grada tjerali policajci

Pročitajte i ovo Tomislav Svatoš iz prometne policije Policijske uprave zagrebačke 165 punktova Policija upozorila građane da ne kreću na put bez propusnice: "Ako i prođu jednu kontrolnu točku, bit će sigurno zaustavljeni do svojeg cilja"

Županijski sud u Puli produljio je istražni zatvor protiv 61-godišnjakinje zbog opasnosti da će počiniti teže kazneno djelo.

Također, istražni zatvor je produljen i protiv 30-godišnjaka zbog opasnosti da bi, zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene