Policijski očevid u Puli, sumnja se na ubojstvo
Policijski očevid u Puli, sumnja se na ubojstvo Foto: Srecko Niketic/Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo je optužnice protiv 61-godišnjakinje i 30-godišnjaka zbog teškog ubojstva. Tereti ih se da su u lipnju ubili 91-godišnju staricu u njezinu stanu.


Optužnicom se 61-godišnjakinja i 30-godišnjak terete da su 25. lipnja 2020. ubili 91-godišnju staricu u njezinu obiteljskom stanu u Puli.

30-godišnjaka terete da je nožem starici nanio više reznih i ubodnih rana. To je, kako su priopćili u DORH-u, učinio u vrijeme dok je bio duševno bolestan i neubrojiv.

61-godišnjakinju terete da je u pokušaju sprječavanja daljnjeg napada 30-godišnjaka na staricu, staklenom bocom ga udarila u glavu. S obje ruke je počela hvatati oštricu noža kako bi mu ga oduzela.

Umjesto da pozove hitnu medicinsku pomoć i time pokuša spasiti život nesretne 91-godišnjakinje, s kreveta je uzela jastuk i pritisnula ga na lice starice te time otežala njeno disanje.

91-godišnjakinja je zbog dobi, narušenog zdravlja i zadobivenih brojnih ozljeda te zbog straha za vlastiti život - preminula.

Gužva na Cvjetnom trgu u Zagrebu - 3 Za Centar vrijedi jedno, za Špansko drugo: Dok je mnoštvo u centru Zagreba opušteno pijuckalo pića, roditelje s djecom na drugom kraju grada tjerali policajci

Tomislav Svatoš iz prometne policije Policijske uprave zagrebačke Policija upozorila građane da ne kreću na put bez propusnice: "Ako i prođu jednu kontrolnu točku, bit će sigurno zaustavljeni do svojeg cilja"

Županijski sud u Puli produljio je istražni zatvor protiv 61-godišnjakinje zbog opasnosti da će počiniti teže kazneno djelo.

Također, istražni zatvor je produljen i protiv 30-godišnjaka zbog opasnosti da bi, zbog težih duševnih smetnji mogao počiniti teže kazneno djelo.