Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stavili u optjecaj krivotvorene eure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog osnovane sumnje da su u optjecaj stavili krivotvorene novčanice u istražni centar Županijskog suda u Puli privedena su dvojica muškaraca M.J. i D.Z. iz okolice Pazina, izvijestila je istarska policija.

Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Rogić, u ponedjeljak oko 13,40 sati djelatnica poslovnice Hypo Alpe Adria banke u Poreču dojavila je policiji da je zaprimila dvije novčanice od 50 eura za koje se sumnja da su krivotvorene. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Obratite pažnju Pustili pola milijuna lažnih kovanica od dva eura: Znate li kako ćete prepoznati krivotvorine? Duško Kuliš i Filip Zoričić Gradonačelnik zabranio Sud u Istri donio odluku: Poznato je što će biti s koncertom Duška Kuliša i prijatelja

Dolaskom u poslovnicu banke, policija je zatekla 69-godišnjeg A.H. iz mjesta Labinci koji je predao sumnjive novčanice, a nakon što je obaviješten da je riječ o krivotvorinama, on je u banku donio još devet takvih novčanica također u apoenima od 50 eura. 

Policiji je kazao kako je novčanice dobio 30. studenoga od dvojice muškaraca koji su od njega kupili kamen za što su platili 550 eura, odnosno predali mu 11 novčanica od po 50 eura.

Djelatnici policije istoga su dana u večernjim satima u Labincima zatekli 35-godišnjeg M.J. i 35-godišnjeg D.Z., koji su po uhićenju priznali da su veći iznos novca dobili od poznanika, odnosno francuskog državljanina za izvođenje građevinskih radova u njegovoj kući u mjestu Radovani.

Oni su za tu prigodu angažirali dvojicu državljana Bosne i
Hercegovine koji su prilikom naplate primijetili da su plaćeni
krivotvorenim novčanicama.

Premda su M.J. i D.Z. znali da je riječ o krivotvorenim novčanicama, oni su od A.H. kupili kamen i platili ga tim novčanicama.

Pretragom njihovih stanova policija je pronašla veću količinu novca i to uglavnom eura i dolara čije se porijeklo utvrđuje kao i ispravnost novčanica. Djelatnici policije rade na utvrđivanju
identiteta francuskog državljanina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene