Kutija i štene (Foto: Facebook/Udruga Šapama od srca Makarska)
Kutija i štene (Foto: Facebook/Udruga Šapama od srca Makarska) Foto: Facebook/Udruga Šapama od srca Makarska

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv žene koja je štene zatvorila u kutiju i ostavila ga u šumarku.


Policijska postaja Makarska u utorak je dobila dojavu udruge koja se bavi zaštitom životinja o kaznenom djelu ubijanja ili mučenja životinja.

Vezani članci Farma, ilustracija (Foto: AFP) Brutalno iživljavanje na farmi: Nadrogirani radnici tek rođenu telad premlaćuju čeličnim šipkama Pas, ilustracija (Foto: AFP) Sarajevskom monstrumu osumnjičenom za silovanje psa predložen jednomjesečni pritvor

Nakon zaprimljene prijave, makarski policajci su u četvrtak dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom.

Sumnjiče je da je tijekom ponedjeljka ili utorka u Gornjoj Podgori ostavila psa, starosti oko 3 mjeseca, u kutiji omotanoj plastičnom vrećicom i ljepljivom trakom, čime je životinju izložila nepotrebnim patnjama.

"Protiv nje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog uvodno spomenutog kaznenog djela", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Udruga Šapama od srca Makarska na Facebooku je objavila da je psić bio ubačen u kutiju od pelena, a kutija je bila zalijepljena s trakom i ostavljena u šumarku pored rampe za ulaz na Park prirode Biokovo.