Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Starac letvom pretukao 7-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak u ranim poslijepodnevnim satima Đuro Pleša (72) iz Tenje na dječjem igralištu u Ulici Ivana Mažuranića drvenom letvom navalio je na sedmogodišnjeg Leona Luku Ćelića, sina poznate sportašice, olimpijke, pištoljašice Mirele Skoko-Ćelić.

Đuro Pleša, iziritiran time što su veća djeca bacala blato prema njegovoj kući, prvo je izletio na ulicu držeći, prema izjavama očevidaca, sjekiru ili čekić, nakon čega su sva djeca, pa tako i mali Luka koji se s prijateljem ljuljao na ljuljački na obližnjem igralištu, počela bježati, prenosi Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Podivljali starac nakon toga je uzeo letvu, sjeo na bicikl i krenuo u potjeru za djecom. Budući da je Luka malen i nije brzo vozio svoj bicikl, Đuro Pleša ga je sustigao i svojim se biciklom zaletio u njega te ga srušio na tlo. Nakon toga je zgrabio dječaka i počeo ga nemilice udarati po glavi i leđima. 

'Postavljali smo satelitsku antenu na kući i svi smo vidjeli što se odigralo. Kada je srušio dječaka s bicikla, nemilice ga je počeo udarati letvom po cijelom tijelu. Dječak se pokušao zaštititi ručicama. Počeli smo uglas vikati da ga ostavi na miru, ali nije prestajao.

Majstor koji nam je postavljao antenu sišao je dolje i otišao do njega te ga silom spriječio da dalje tuče to jadno dijete. Ja sam sišla i pitala dijete čije je, pa sam ga tako šokiranog i isprebijanog odvela kući. Za ovakvo što nema opravdanja. Da nismo intervenirali, starac bi ga ubio', govori žena koja je vidjela napad Đure Pleše na Leona Luku Ćelića. 

Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija koju su očevici pozvali. 

'Leon je došao kući sav uplakan s prijateljem s kojim je otišao na igralište. Obojica su bila u šoku. Govorio je: 'Dođi tata, vidi što mi je napravio!'. Sav je bio u strahu, držao se za glavu, a prijatelj mu je pridržavao ruku. Ni žena koja ga je dovela, a kojoj zahvaljujem od srca, nije bila u boljem stanju. Tek nakon nekog vremena sin mi je uspio reći da ga je neki čiko izudarao letvom', rekao je jučer Leonov otac Zoran Ćelić. 

Leon je ocu ispričao da su se on i prijatelj ljuljali na ljuljački, a da su veća djeca bacala neko blato. 'Kasnije mi je sve ispričao, a nakon toga još od šoka i povratio. Nisam htio sam nešto poduzimati iako sam bio ljut. Neka se to riješi kako i treba, zbog svih nas i sve djece koja se ondje igraju. Leon je pun masnica, ali je srećom ostao čitav.

Tko zna hoće li i neko drugo dijete imati toliko sreće ako taj čovjek opet podivlja. Policajci su došli jako brzo i želim ih pohvaliti. Savjetovali su me i rekli koja su moja prava. Jedino bih volio da ta ista policija ima veća prava, pa da može odmah konkretno poduzimati nešto protiv takvih nasilnika. Njega treba maknuti iz naše okoline, zbog svih', govori Zoran Ćelić, dok mama Mirela ponavlja da je Leon imao sreće što je ostao živ, ali možda drugo dijete neće biti toliko sretno. 

Šokirani roditelji samo žele da se zlostavljač makne iz okoline. Ne žele nikakve privatne tužbe ili novac, nego samo sigurno okruženje za odrastanje svoga sina. 

Mali Leon jučer nije želio ići u školu, jer se plašio izići iz kuće, pa ga je otac morao voziti u školu i ići po njega, a na pitanje hoće li se opet igrati na igralištu na kojem je napadnut tiho je odgovorio: 'Ne znam, jako sam se bojao'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene