Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: U prometnoj nesreći poginuli poznati novinari i aktivisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak oko 14 sati dogodila na cesti Požarevac-Beograd, kod mosta na Velikoj Moravi, poginule su tri osobe, među kojima i poznati srbijanski novinari.

Kako javljaju elektronički mediji, nastradali su Mile Veljković, poznati novinar i jedan od aktivista pokreta "Otpor" koji je imao velikog udjela u svrgavanju Miloševićeva režima u Srbiji u listopadu 2000., zatim Aleksandar Mitrović, glazbeni urednik na kablovskoj televiziji u Požarevcu i Radojko Luković, javnosti poznat kao član požarevačkog Otpora kojeg su 2000. godine brutalno pretukli suradnici sina Slobodana Miloševića, Marka Miloševića.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

U nesreći je sudjelovalo šest vozila, a kamion i automobil u kojem su bili novinari su pali u rijeku. Vozač kamiona se spasio iskočivši iz kabine prije nego što je kamion pao u rijeku i on se nalazi u pritvoru. Dva vozila su potpuno uništena, a teže ozlijeđenih u njima nema.

Službeno priopćenje policije još se čeka.

Pedesettrogodišnji Mile Veljković je bio novinar Danasa i glavni urednik televizije Club Inn iz Požarevca, a u svojoj je dugoj novinarskoj karijeri radio je za više redakcija: Našu Borbu, Betu, Deutsche Welle, Slobodnu Europu i druge .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene