Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz kaznenu prijavu zbog zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, policija je uhitila 52-godišnjeg muškarca sa šireg splitskog područja, a prijavljen je i za prijetnju te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, rečeno je danas u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi.


Djelatnici Odsjeka maloljetničke delikvencije utvrdili su osnovanu sumnju da se u razdoblju od 1. siječnja. 2006. do 3. studenog 2010. godine učestalo u obiteljskoj kući pod utjecajem alkohola nasilnički ponašao prema supruzi, i to pred njihovo dvoje zajedničke djece (15) i (5) te posinkom (18).

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio

Odmah nakon prijave policija je temeljem naloga pretražila obiteljsku kuću, a prije početka pretrage osumnjičeni je dragovoljno predao komad streljiva kalibra 7,9 milimetara, deset komada streljiva kalibra 7.62 milimetra i upaljač za ručnu bombu. Pretragom je policija pronašla još komad streljiva kalibra 7,62 milimetra, te dio eksplozivne naprave. (Hina)