Izgorjeli automobil (Foto: Pixsell,Ivo Čagalj)
Izgorjeli automobil (Foto: Pixsell,Ivo Čagalj)

Čak 20 plastičnih i metalnih kontejnera, smeće, jedan automobil i balkon gasili su u subotu i u noći na nedjelju vatrogasci šireg splitskog područja, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru (VOC) Split.


Splitska Javna vatrogasna postrojba (JVP) posla je imala u gašenju pet kontejnera na Bačvicama i Brdima te balkona na Spinutu, dok su njihove kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split gasili požar smeća u pet kontejnera u Lučićevoj ulici i kod Tehničke škole.

Vezani članci Dan poslije požara u centru Splita (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL - 5 U Splitu gasili požar cijelu noć: "Sreća što nitko nije ozlijeđen", na vatrogasce naletio pijani vozač Eksplozija u Splitu (Foto: Bruno Horović) Kad se čula eksplozija počeo je ''pravi stampedo'', jer su stranci mislili da se radi o terorizmu: Vikali su ''Guns, guns''

Vatrogasci iz Žrnovnice posla su imali na svom terenu kada su gasili vatru na osobnom vozilu volvo. Na području županije gorjelo je smeće u kontejnerima u Dugopolju i u kontejnerima na više lokacija u Solinu.

Vatrogasci su još jednom građane upozorili da paze gdje i na koji način ispaljuju rakete, bacaju petarde i ostala pirotehnička sredstva koja mogu nanijeti teške ozljede onima koji barataju s pirotehnikom i izazvati veliku materijalnu štetu. (Hina)