Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slomio joj zapešće

Djevojčicu (14) u Splitu napao pas i teško je ozlijedio, zadržana je u bolnici

Hitna pomoć Split (Foto: Dnevnik.hr)
Hitna pomoć Split (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hitna pomoć Split (Foto: Dnevnik.hr) Hitna pomoć Split (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske (Foto: Dnevnik.hr) Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Davor Todorić, dječji kirurg (Foto: Dnevnik.hr) Davor Todorić, dječji kirurg (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Liječnik s papirima (Foto: Dnevnik.hr) Liječnik s papirima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mjesto događaja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Djevojčicu (14) u petak oko 20:30 u Benkovačkoj ulici na splitskom Kmanu, ugrizao je pas i slomio joj zapešće. Djevojčica je završila u splitskoj bolnici gdje joj je utvrđena teška ozljeda.

Četrnaestogodišnja djevojčica koju je u petak navečer ugrizao pas na splitskom Kmanu zadržana je u bolnici i njeno je stanje stabilno, izvijestili su u subotu iz splitskog KBC-a.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Dežurni liječnik na Odjelu dječje kirurgije Davor Todorić rekao je za Hinu da je djevojčica na odjel zaprimljena sinoć nakon čega joj je obrađena rana na zapešću ruke.

Nije bilo razloga za operativnim zahvatom, no u bolnici je zadržana kako bi se pratilo njeno zdravstveno stanje i infekcija. O svemu je obaviještena i epidemiološka služba.

Djevojčica je nastradala sinoć u 20:30 sati u Benkovačkoj ulici gdje je na povodcu šetala svog psa staforda. Pored njih je prošao 57-godišnji muškarac s tornjakom i mješancem. Navodno ta dva psa nisu bila vezana te je počeo okršaj dva psa i staforda. U metežu je lakše ozljede zadobio vlasnik dva psa, dok je djevojčica zadobila ugriz na desnoj šaci. Policija je potvrdila da se radi o težoj tjelesnoj ozljedi s obzirom da joj je slomljena kost.

Policija još nije sigurna kako je točno došlo do te ozljede. Lakše je ozlijeđen i vlasnik tornjaka.

"Protiv 57-godišnjeg muškarca podnijet je obvezni prekršajni nalog, obzirom da je utvrđeno počinjenje prekršaja iz članka 30 Zakona i prekršajima protiv javnog reda i mira. U ovom trenutku nisu utvrđeni elementi kaznenog djela", rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Tornjaci nisu na popisu opasnih pasmina, no svaki pas koji napadne čovjeka ili drugu životinju i nanese joj ozljede, samim time proglašava se opasnim.

"Vlasnik tog psa mora tog psa kastrirati, mora proći tečaj socijalizacije pri kinološkom društvu Hrvatske, o tome svemu mora donijeti potvrdu Županijskoj veterinarskoj inspekciji i mora psa prilikom šetnje obavezno voditi na povodcu i imati brnjicu", objašnjava Ivana Pilić, veterinarka.

Veterinarka smatra da grad nije prirodno okruženje za pse, posebice takvih pasmina, no ukoliko se držimo pravila, ovakvi slučajevi ne bi se trebali događati.

"Mislim da je osnovno pravilo da su životinje u gradu na povodcu, na taj način imamo najveću sigurnost, ne voli svatko vašega psa, niti moraju ljudi na ulici biti u interakciji s vašom životinjom", dodaje Pilić.

I kad se oporavi od fizičkih ozljeda, djevojčici će zasigurno ostati doživotna psihološka trauma. A iako se često govori o opasnim psima, stvarna opasnost neodgovorni su vlasnici. (Hina / M.R/I.K.)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene