Policijski očevid u Splitu (Foto: Pixell)
Policijski očevid u Splitu (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u zatvoru na Bilicama zadržan je 17-godišnjak koji je u subotu navečer naočigled brojnih svjedoka u središtu Splita nožem izbo svoga vršnjaka, doznaje se u utorak na splitskom sudu.


Nakon uhićenja i završenog kriminalističkog istraživanja policija je tog maloljetnika odvela pritvorskom nadzorniku, gdje ga je ispitao sudac istrage koji mu je odredio zatvor zbog opasnosti da na slobodi može utjecati na svjedoke tog kaznenog djela.

Vezani članci Policijsko očevid u Splitu (Foto: Pixell) Policija objavila za što će teretiti mladića koji je u Splitu nožem izbo 17-godišnjaka Policijski očevid u Splitu (Foto: Pixell) Kobna svađa u Splitu: 17-godišnjak dobio dva uboda nožem u trbuh i prsa, porezan i po glavi

On je osumnjičen za kazneno djelo ubojstva u pokušaju, a 17-godišnjak kojega je teško ozlijedio i dalje se nalazi na liječenju u splitskom KBC-u.

Sve se dogodilo u subotu u Ulici Ćulića dvori oko 21 sat, kada je napadač nakon kraće prepirke 17-godišnjaku nožem zadao nekoliko ubodnih rana u predjelu prsa i trbuha te porezotine po glavi, nakon čega je pobjegao.

Uhićen je sat i pol nakon napada, a žrtva je hitno podvrgnuta hitnom operacijskom zahvatu te nije životno ugrožena.

Taj događaj policiji su prijavili djelatnici Hitne pomoći koji su ozlijeđenoga prevezli u bolnicu, a neslužbeno se doznaje kako je napadu svjedočilo više osoba, pa dok ih sudac istrage ne ispita, dotle će maloljetni napadač ostati u zatvoru.

Službeno još nisu poznati motivi napada, a neslužbeno se doznaje kako su dvojica maloljetnika u sukobu od ranije, i to zbog djevojke, te je obračun kod glavne tržnice bio dogovoren i iz susjednog su mu kafića svjedočili njihovi prijatelji i poznanici. (Hina)