Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvoproliće u Pločama

Policija objavila strašne detalje: Prvo je ubijen maloljetnik, bio je na putu do škole

Aktualno Galerija Konferencija za medije povodom dvostrukog ubojstva u Pločama Konferencija za medije povodom dvostrukog ubojstva u Pločama Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Tikvica, voditelj Službe krim-policije PU dubrovačko-neretvanske Galerija 1/2 >>
U Dubrovačko-neretvanskoj policiji u petak u 16 sati održana je konferencija za novinare u povodu stravičnog, dvostrukog ubojstva koje se rano ujutro dogodilo u Pločama.

"Svih 12 ubojstava koja su u zadnjih desetak godina evidentirana na području Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske - riješena su", priopćio je u petak na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević te kazao kako je u petak ujutro u Pločama počinitelj u dobi od 47 godina ubio 51-godišnjaka s kojim je u rodbinskoj vezi te su odranije imali nesuglasica. Osumnjičeni za ubojstvo bio je i ranije u lošim odnosima s roditeljima malodobne, druge žrtve, kazali su u policiji.

Obje žrtve ubijene su automatskom puškom, a s obzirom na to da je počinitelj bio naoružan automatskim oružjem, možda je spriječena daljnja tragedija, smatra načelnik dubrovačke policije.

Voditelj Službe kriminalističke policije PU Dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica kazao je kako je blizu oba mjesta događa zamijećeno bijelo vozilo, da bi nakon toga, brzim reakcijama policije na magistralnoj cesti ugledali takvo vozilo i zatekli muškarca s automatskim oružjem.

"Nad njim su uporabljena sredstva prisile i priveden je na kriminalističko istraživanje", rekao je Tikvica. 

"Utvrđeno je da je maloljetnik koji je rođen 2005. godine usmrćen oko 7:40 na putu do škole, dok je druga žrtva ubijena oko 8 sati na svom radnom mjestu. Obje žrtve su ubijene s više hitaca", naglasio je Zoran Tivica.

Bit će provedena obudkcija tijela te balistička vještačenja, a o motivima ubojstva službeno nije bilo govora. Tek je potvrđeno da su braća - osumnjičeni i žrtva odranije bili evidentirani, ali i da posljednjih godina "nisu imali evidencija o njihovim odnosima". Rečeno je i da su roditelji ubijenog maloljetnika nekad bili susjedi osumnjičenog.

U petak ujutro policija je tek potrvrdila da su u petak oko osam sati nakon više dojava na dvije različite lokacije na području Ploča pronašli dvije mrtve muške osobe, za koje se sumnja da su preminule nasilnom smrću.

"Vrlo brzo nakon pronalaska tijela, oko 8:30, policija je uhitila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i on se nalazi u prostorijama policije gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje", priopćili su.

Prema neslužbenim podacima, osumnjičeni za dvostruko ubojstvo je M.R., odranije poznat po nasilničkom ponašanju, a hicima iz puške ubio svog brata, čije je tijelo nađeno na pločanskom deponiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna smaknuo i brata Objavljeni detalji brutalnog ubojstva u Pločama, dječak nije bio slučajna žrtva? "Dijete nepomično leži, krv mu ispod glave..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stanovnici u šoku Svjedok stravičnog ubojstva u Pločama: "Čuo sam četiri pucnja. Došli smo pored njega, dijete je bilo mrtvo..."

Druga žrtva bezumnog čina je maloljetnik, s čijim je ocem osumnjičeni vodio imovinski spor. On je ubijen u Ulici bana Jelačića u Pločama.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene