Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci odlučilo je danas da se 38-godišnji Dražen Golemović, optužen u slučaju 'Ipsilon', ponovno vrati u pritvor iz kojega je pušten 9. listopada, izvijestio je glasnogovornik tog suda Zoran Sršen.


'Na sjednici izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda bila je i zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina, koja je priložila rezultate policijskih izvida iz kojih je vidljivo da Golemović ima određene kontakte s BiH', rekao je Sršen. Na temelju tih informacija vijeće je odlučilo vratiti Golemovića u pritvor kako bi se spriječila mogućnost njegova bijega. Prvotnu odluku izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda o puštanju Golemovića na slobodu osporio je Vrhovni sud RH na temelju žalbe USKOK-a te odredio ponovno odlučivanje o pritvoru.

Vezani članci Kirurg će se braniti sa slobode (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Odvjetnik kirurga osumnjičenog za primanje mita: ''Netočno je da je bilo otezanja s operacijom'' Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prijavila kardiokirurga za primanje mita: ''Nadam se da će se Hrvatska pokrenuti, da će se ljudi javiti''

Izvanraspravno vijeće pustilo je Golemovića da se brani sa slobode pošto je primilo USKOK-ovu optužnicu protiv njega i još osmero hrvatskih državljana u slučaju 'Ispilon' zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Ostali optuženici još su prije pušteni iz pritvora. Dražen Golemović optužen je da je uz pomoć također optuženih petero policijskih službenika, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni. (Hina)