Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bojazan od bijega u BiH

Slučaj 'Ipsilon': Golemović se vraća u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci odlučilo je danas da se 38-godišnji Dražen Golemović, optužen u slučaju 'Ipsilon', ponovno vrati u pritvor iz kojega je pušten 9. listopada, izvijestio je glasnogovornik tog suda Zoran Sršen.

'Na sjednici izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda bila je i zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina, koja je priložila rezultate policijskih izvida iz kojih je vidljivo da Golemović ima određene kontakte s BiH', rekao je Sršen. Na temelju tih informacija vijeće je odlučilo vratiti Golemovića u pritvor kako bi se spriječila mogućnost njegova bijega. Prvotnu odluku izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda o puštanju Golemovića na slobodu osporio je Vrhovni sud RH na temelju žalbe USKOK-a te odredio ponovno odlučivanje o pritvoru.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno"

Izvanraspravno vijeće pustilo je Golemovića da se brani sa slobode pošto je primilo USKOK-ovu optužnicu protiv njega i još osmero hrvatskih državljana u slučaju 'Ispilon' zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Ostali optuženici još su prije pušteni iz pritvora. Dražen Golemović optužen je da je uz pomoć također optuženih petero policijskih službenika, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene