Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci odlučilo je danas da se 38-godišnji Dražen Golemović, optužen u slučaju 'Ipsilon', ponovno vrati u pritvor iz kojega je pušten 9. listopada, izvijestio je glasnogovornik tog suda Zoran Sršen.


'Na sjednici izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda bila je i zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina, koja je priložila rezultate policijskih izvida iz kojih je vidljivo da Golemović ima određene kontakte s BiH', rekao je Sršen. Na temelju tih informacija vijeće je odlučilo vratiti Golemovića u pritvor kako bi se spriječila mogućnost njegova bijega. Prvotnu odluku izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda o puštanju Golemovića na slobodu osporio je Vrhovni sud RH na temelju žalbe USKOK-a te odredio ponovno odlučivanje o pritvoru.

Vezani članci Liječnik, ilustracija (Foto: Getty images) Nakon objave u Provjerenom: USKOK podigao optužnicu protiv kardiokirurga u KBC-u Split zbog primanja mita Slika nije dostupna Prodao stan pa ga založio kao jamstvo za vraćanje zajma

Izvanraspravno vijeće pustilo je Golemovića da se brani sa slobode pošto je primilo USKOK-ovu optužnicu protiv njega i još osmero hrvatskih državljana u slučaju 'Ispilon' zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Ostali optuženici još su prije pušteni iz pritvora. Dražen Golemović optužen je da je uz pomoć također optuženih petero policijskih službenika, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni. (Hina)