Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Rijeci odlučilo je danas da se 38-godišnji Dražen Golemović, optužen u slučaju 'Ipsilon', ponovno vrati u pritvor iz kojega je pušten 9. listopada, izvijestio je glasnogovornik tog suda Zoran Sršen.


'Na sjednici izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda bila je i zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina, koja je priložila rezultate policijskih izvida iz kojih je vidljivo da Golemović ima određene kontakte s BiH', rekao je Sršen. Na temelju tih informacija vijeće je odlučilo vratiti Golemovića u pritvor kako bi se spriječila mogućnost njegova bijega. Prvotnu odluku izvanraspravnoga vijeća riječkoga Županijskog suda o puštanju Golemovića na slobodu osporio je Vrhovni sud RH na temelju žalbe USKOK-a te odredio ponovno odlučivanje o pritvoru.

Vezani članci Mito i korupcija, ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) USKOK podigao optužnicu protiv dvoje sudaca prekršajnog suda u Šibeniku zbog primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Netanyahu će biti optužen za korupciju

Izvanraspravno vijeće pustilo je Golemovića da se brani sa slobode pošto je primilo USKOK-ovu optužnicu protiv njega i još osmero hrvatskih državljana u slučaju 'Ispilon' zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Ostali optuženici još su prije pušteni iz pritvora. Dražen Golemović optužen je da je uz pomoć također optuženih petero policijskih službenika, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni. (Hina)