Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tročlana slovenska obitelj sprovedena je jučer istražnom sucu Županijskog suda u Puli zbog napada na policajca, koji je pokušao utišati bučno rođendansko slavlje.


Napadnuti policajac lakše je ozlijeđen.

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije

On je s kolegom u autokamp "Runke" stigao u subotu oko 23 sata na dojavu zaštitara da neki gosti remete javni red i mir.

Slovenska obitelj iz mjesta Polhova Gradeca (44-godišnji otac M.M., 45-godišnja majka M.M. i 20-godišnji sin) slavila je sinov rođendan uz glasnu glazbu i buku, remeteći mir ostalim gostima kampa. 

Zaštitara, koji ih je upozorio da se stišaju, izvrijeđali su, pa je on pozvao policiju.

Policijski su službenici zatražili isprave oca obitelji, no on ih je
odbio dati, a sin i majka su napali policajca. "Slavljenik" mu je
prišao s leđa, šakom ga udario u zatiljak i lijevu nadlakticu i s
košulje mu otrgnuo naramenicu. 

U istom trenutku na policajca je nasrnula i 45-godišnja majka, stisnula ga snažno oko struka i odgurnula od sina, izvijestila je danas policija. 

Kad je policajac pokušao silom svladati Slovenca, na njega je nasrnuo i obiteljski ljubimac, crni pas mješanac, i ugrizao policajca za natkoljenicu desne noge.

U međuvremenu je drugi policajac ipak uspio svladati
dvadesetogodišnjaka i nakon toga cijela obitelj je privedena u
policijsku postaju, a zatim i istražnom sucu Županijskog suda u Puli zbog kažnjiva djela sprječavanja službene osobe u obavljanju posla.

U majke i sina bilo je više od jednog promila alkohola u krvi, a otac je odbio alkotestiranje.