Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skijaš star 65 godina zadobio je jučer na Sljemenu teške tjelesne ozljede.


Muškarac se jučer oko 9,20 sati spuštao niz Zeleni spust. 'Do nesreće je došlo kada je skijaša zasuo snježni top, on je pao i ozlijedio kralježnicu', rečeno je za Dnevnik.hr iz Zagrebačke policije. Prevezen je u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevoj ulici gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

Vezani članci Zimske radosti na Sljemenu Uz posebne mjere: Počinje sezona skijanja na Sljemenu, objavljene i cijene karata Provjereno: Malverzacije kod sljemenske žičare - 2 I skupa i kasni: Sljemenska žičara ne otvara se u nedjelju, potrebno još dokumentacije

Iz Holdinga, Podružnica za Upravljanje sportskim objektima, kažu kako im je iskreno žao zbog nesretnog slučaja koji se dogodio na zatvorenoj stazi Zeleni spust. 'Od prošle subote ponovno smo otvorili skijalište, i to staze Crveni i Bijeli spust, dok su ostale zatvorene zbog nedovoljne količine snijega, što uključuje i Zeleni spust', kažu iz Holdinga.

Dodaju kako se iz njima nepoznatog razloga skijaš odlučio skijati po zatvorenoj stazi zanemarivši oznake kojim se upozorava skijaše da je u tijeku zasnježavanje staze i da je staza zatvorena. Ozlijeđenom skijašu prvu pomoć su pružili pripadnici HGSS-a.