Nakon prosvjeda zbog ranjavanja šestorice mladića - mještani Slatine su u strahu od novog krvavog obračuna.


Napadač u Slatini (17) trebao bi biti saslušan u Bjelovaru pred nadležnim županijskim državnim odvjetnikom za mladež. Mještani Slatine ljutiti su na institucije, naročito na pravosudna tijela, policiju, centar za socijalnu skrb i sve oni koji su na ovaj problem trebali puno ranije reagirati, budući od postoji povijest sukoba između napadača i ozlijeđenih mladića.

O ovom slučaju oglasila se policija. ''Obzirom da su pojedini građani iskazivali nezadovoljstvo postupanjem policijskih službenika Policijske postaje Slatina zbog događaja u ugostiteljstvom objektu, sumnjajući u objektivnost i profesionalnost policije u postupanju prema konkretnoj osobi, počinitelju, izvješćujemo javnost:

Policija je i tijekom ranijih postupanja prema navedenoj osobi podnosila više kaznenih i prekršajnih prijava i to za različite protupravne radnje, uključujući i one s elementima nasilja. Kao ovlašteni tužitelj u prekršajnom postupku, ali i kao otkrivačko tijelo u kaznenom postupku, policija je pravovremeno poduzela sve zakonom predviđene i raspoložive mjere i radnje. Naglašavamo da postupanja prema maloljetnim osobama imaju svoje specifičnosti kako u radu policije tako i u radu pravosudnih tijela, ali i drugih službi koje se bave zaštitom djece i obitelji.

Odgovorno tvrdimo da stanje sigurnosti na području grada Slatine nije narušeno i nema mjesta optužbama o zataškavanju bilo čije odgovornosti za počinjene kaznenog djela. I u ovom slučaju policija je uključila sve raspoložive resurse tijekom intenzivne potrage za počiniteljem, nakon čega je počinitelj uhićen, provedeno je kriminalističko istraživanje i podnijeta je kaznena prijava.

Policija će i nadalje reagirati i adekvatno procesuirati svako protupravno ponašanje za koje dobije saznanja ili koje uoči neposrednim opažanjem, a u suradnji s lokalnom zajednicom i drugim institucijama poduzimat će sve mjere kako bi prevenirala protupravna ponašanja na tom području.''