Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švercali sto kilograma droge

Skupini krijumčara heroina ukupno 62,5 godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog krijumčarenja heroina vrijednog oko dva milijuna eura danas je na zagrebačkome Županijskom sudu 11 članova zločinačke skupine nepravomoćno osuđeno na ukupno 62,5 godine zatvora.

Iako količina prokrijumčarenog heroina nikada nije točno utvrđena u optužnici stoji da je skupina organizirala transport najmanje sto kilograma ove najopasnije droge. Tužiteljstvo tvrdi da su članovi skupine od 1998. do 2005. u Makedoniji kupovali heroin koji su potom prebacivali u Hrvatsku i dalje u Italiju.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Najveću pojedinačnu kaznu od 14 godina dobio je Tadžedin Redžepi, dok je organizator skupine, prvooptuženi Sami Bajrami osuđen na 12 godina zatvora. Po osam godina zatvora dobili su Siniša Dodoja i Veton Nuredini, koji je jedini prisustvovao objavi presude jer je na sud doveden iz pritvora. Šestogodišnju kaznu zatvora dobio je drugooptuženi Halim Halilim, dok je preostalih šestero članova krijumčarske skupine osuđeno na kazne od dvije do tri i pol godine.

Obrazlažući presudu sudac Željko Horvatović kazao je da je nedvojbeno utvrđeno da su optuženici radili kao dobro organizirana skupina u kojoj je postojala hijerarhija i podjele zadataka. Bajrami je drogu nabavljao u Makedoniji, odakle se automobilima prevozila u Hrvatsku i dalje u Italiju. Procjenjuje se da je svaka pojedinačna pošiljka za Italiju imala od 18 do 20 kilograma, koliko je jednom prilikom i zaplijenila talijanska policija.

Sudac je kazao i da se djelovanje skupine vjerojatno nikada ne bi otkrilo da prvooptuženi Bajrami o svemu nije detaljno svjedočio na policiji i kod istražnog suca. Kazne su primjerene težini kaznenog djela te količini prokrijumčarene droge, kao i činjenici je li optuženik priznao nedjelo i raskrinkao ostale, kazao je sudac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene