Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučenje i ubijanje životinje

Strava u Zagrebu: Skotnu ženku psa zavezao za stablo u šumi i ostavio da se okoti bez hrane i vode, DORH se žalio na preblagu sudsku kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihvaćena je žalba državnog odvjetništva i preinačena prvostupanjska presuda, a 52-godišnjak koji je skrivio smrt skotne ženke psa ide u zatvor.

Prvostupanjskom presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu 52-godišnji okrivljenik je proglašen krivim za ubijanje ili mučenje životinje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitan na državnom odvjetništvu Ravnatelj javne ustanove osumnjičen za mobing: Zaposlenicu kažnjavao, kritizirao, prijetio joj, davao nemoguće zadatke... Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac: Za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli

Naime, on je 29. kolovoza prošle godine u okolici Zagreba skotnu ženku psa, kada je saznao da je skotna, odveo u šumu gdje ju je zavezao za stablo i ostavio bez hrane i vode.

Pas se nakon nekoliko dana okotio, a zatim ugušio uslijed uvrtanja povodca i stezanja povodca oko vrata. Prvostupanjskom presudom 52-godišnjem hrvatskom državljaninu izrečena je kazna zatvora u trajanju od četiri mjeseca s rokom kušnje od dvije godine.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu uložilo je žalbu na tu odluku o kazneni.

Žalba je prihvaćena i odlukom drugostupanjskog suda, Županijskog suda u Splitu, presuda je preinačena na način da je 52-godišnjaku izrečena bezuvjetna zatvorska kazna u trajanju od četiri mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene