Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Kombi pun migranata prevrnuo se jutros oko 8 sati na riječkoj obilaznici, no u nesreći nitko nije ozlijeđen, doznajemo u PU primorsko-goranskoj.


Neposredno prije prevrtanja policija je pokušala zaustaviti kombi austrijskih registarskih oznaka, no vozač ih nije poslušao već je još snažnije pritisnuo papučicu gasa i pokušao izgurati policijski automobil s ceste.

Vezani članci Spašavanje migranata, ilustracija (Foto: PAVEL VITKO / sea-eye.org / AFP) Na snimanju filma migrante, među kojima i djecu, tretirali kao "prljavce" i "idiote": "Život im je bio u opasnosti" Spašeni migranti s pripadnicima policije (Foto: PU ličko-senjska) Policija se pohvalila: Spašeno šestero iscrpljenih migranata u šumi kod Plješevice

Pokazalo se to kobnim jer je kombi uskoro završio na boku u zavoju na riječkoj zaobilaznici kod čvora Orehovica, a u policiji kažu da je razlog tome brzina "neprilagođena osobinama i stanju kolnika (mokar od kiše)".

U policiji nam je potvrđeno da je privedeno 13 stranih državljana te 25-godišnji vozač, inače državljanin Srbije. Kako doznajemo, u nesreći nitko nije ozlijeđen.