Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šibenik: Prijave protiv maloljetnika zbog lažnih dojava o bombama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija otkrila je tko stoji iza lažnih dojava o podmetnutim bombama u osnovnim školama Tina Ujevića i Vidici u Šibeniku, koje su zaprimljene prošle srijede i jučer.

Riječ je o dvojici malodobnih osoba iz Šibenika protiv kojih će
Općinskom državnom odvjetništvu za mladež biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u širenje lažnih i uznemirujućih glasina za što je predviđena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane kazneno djelo Maloljetnici opljačkali dostavljača hrane, prijetili mu pištoljem Ante Letica, izvršni direktor Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, i Domagoj Mikić A stiže sezona Tko prijeti postavljenim bombama? Stručnjak objašnjava: "Oni su postigli cilj"

Kriminalističkom obradom, navodi se u izvješću Policijske uprave šibensko-kninske, utvrđeno je da je malodobna osoba koja je policiju nazvala telefonom i kazala kako je u OŠ Vidici podmetnuta bomba, to učinila na nagovor dvojice malodobnih prijatelja te će policija i protiv njih podnijeti prijavu za poticanje širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Budući da je u posljednja dva tjedna šibenska policija zaprimila
ukupno pet anonimnih telefonskih dojava o bombama u osnovnim i srednjim školama, te jednu o bombi u zgradi u kojoj se nalazi Prekršajni sud, za ostalim počiniteljima i dalje se traga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene