Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku privedena su dvojica rumunjskih državljana koji su počinili kaznena djela teške krađe te će protiv njih biti podnesena kaznena prijava, priopćila je šibensko-kninska Policijska uprava.


Dvojica Rumunja u dobi od 36 i 30 godina 12. srpnja u jutarnjim satima na drzak način, kako se navodi u policijskom izvješću, ukrali su ukupno 2730 kuna iz novčanika 70-godišnje, 56-godišnje i 52-godišnje Šibenčanke.

Vezani članci Michael Jordan i Yvette Prieto na jahti u Šibeniku Jordana u Šibeniku dočekala gomila obožavatelja, no legendarni košarkaš ostao je uživati na jahti s lijepom suprugom Šibenski zatvor, ilustracija Skandal u šibenskom zatvoru: Policija razbila dilerski lanac, među glavnim operativcima i - zaposlenik zatvora

Oni su zaustavili oštećene žene i molili ih da im usitne kovanice od pet odnosno dvije kune, a kada bi žene otvorile svoje novčanike Rumunji bi stavljali svoje kovanice u njihov novčanik te tražeći sitniji novac iz novčanika ukrali 50, 350 odnosno 2330 kuna.

U tome su bili prilično vješti jer su oštećene žene krađu tek naknadno primijetile i prijavile policiji. Policija je uhitila kradljivce te tijekom kriminalističke obrade utvrdila da na isti način opljačkali još jednu nepoznatu žensku osobu.

Osumnjičeni Rumunji jučer su privedeni u Istražni centar Šibenskog županijskog suda.

Zadarska policija je u suradnji s Policijskom upravom šibensko-kninskom počela kriminalističku obradu nad 36-godišnjim državljaninom Rumunjske za kojeg je utvrđeno da je u prošlih tjedan dana na području Zadra počinio četiri drske krađe.

U sva četiri slučaja on je od starijih građana tražio da mu usitne kovanice, a zatim im iz novčanika izvlačio poveće novčane iznose.

Kako je jutros izvijestila Policijska uprava zadarska, taj Rumunj je 11. srpnja od 85-godišnje Zadranke na njemačkom jeziku tražio da mu usitni kovanicu od dvije kune, a zatim joj iz novčanika izvukao i otuđio oko tri tisuće kuna, dan poslije također je isto zatražio od 58-godišnjeg Zadranina i ukrao mu 500 kuna.

Dan poslije od 73-godišnjega Zadranina tražio je da mu usitni pet kuna, a onda mu iz novčanika izvukao 950 kuna. U zadnjem slučaju od 59-godišnjakinje je izvukao 800 kuna.

U jutrošnjem izvješću PU zadarske navodi se i slučaj privođenja trojice talijanskih državljana koji su 15. srpnja počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede, nakon što su oko jedan sat noću zadali više udaraca nogama i rukama 24-godišnjem Zadraninu, nanijeli mu teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Zadar.

Utvrđeno je da je ozlijeđeni Zadranin prije toga kamenom oštetio njihov automobil chevrolet tacuma, pa je i protiv njega podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari.