Policija je prijavila Šibenčanina koji je tajio porez i oštetio državni proračun za gotovo pola milijuna kuna.


Šibenska policija kazneno je prijavila 35-godišnjeg Šibenčanina zbog sumnje da je utajio porez, povrijedio vođenje trgovačkih i poslovnih knjiga te drugih davanja i oštetio državni proračun za gotovo pola milijuna kuna.

Vezani članci Nova pucnjava u trgovačkom centru na Floridi U novoj pucnjavi u trgovačkom centru na Floridi ubijena odrasla osoba i dijete Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

>>Muškarac uhićen dok je u vrtu obrezivao indijske konoplje

Istragom je utvrđeno da je muškarac od 1. siječnja 2006. do 31. prosinca 2010. s ciljem potpunog izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost, Poreznoj upravi izostavio prijaviti cjelokupni ostvareni prihod od samostalne djelatnosti, odnosno davanja u najam i zakupa više poslovnih prostora, a što je bio dužan.

Time je oštetio državni proračun za 472.951 kuna.

Policija je također utvrdila da Šibenčanin od 1. siječnja 2007. nije vodio propisane poslovne knjige i evidencije radi oporezivanja te je i za to djelo kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook